Faleza Cazinoului, plimbare cu iz de istorie

510
Faleza Cazinoului, plimbare cu iz de istorie - falezacazino79511-1312725755.jpg
În fiecare seară, după ce își încheie obligațiile legate de serviciu, oamenii ies în oraș să se relaxeze. Unul dintre locurile preferate pentru plimbare este faleza de la Cazinou.

Tineri ținându-se de mână, părinți împreună cu copii, turiști în grupuri, cu toții au ales să își petreacă una dintre seri pe faleza cazinoului.

Îi atrag muzica cântăreților la chitară, marea ce se lovește de stabilopozi, dar cel mai mult le încântă privirea clădirea veche a Cazinoului. Din păcate, monumen-tul a fost lăsat în paragină, însă, chiar și așa, constănțenii se simt atașați de el și simt nevoia să îl revadă periodic. Acest simbol al orașului nu lipsește din nici o poză, fie el turist sau constănțean.

Mulți tineri care se căsătoresc își aleg acest loc pentru ședința de fotografii pentru că este fascinantă clădirea, chiar și așa stricată de timp și uitată de autorități.

Aparatele foto preferate în locul picturii

Pozele realizate cu aparatul de fotografiat sunt mai la îndemână decât portretele ce flutură la o tarabă vizavi de Cazinou, dovadă că mâinile bătrânilor pictori s-au așezat pe genunchi și așteaptă. Nimeni nu se îndură. Prețurile nu sunt mari: 10 lei un portret individual și 20 lei - portret de doi.

Însă oamenii nu au răbdarea să fie surprinși cu tușa creionului și preferă blițul aparatului, care în câteva secunde a consemnat momentul.

Mai sunt și unii care se simt constrânși de privirile curioase ale trecătorilor și renunță la portret.

Astfel se opresc câteva secunde în loc, scanează arta expusă, dar nu îndrăznesc să ia loc pe scaun și pleacă mai departe.

v v v

Tentația cea mai mare la o plimbare este înghețata, iar comercianții știu acest lucru. Nici pe faleză nu lipsește caravana cu înghețată, iar cozile nu întârzie să apară.

Cei mai comozi s-au retras într-un colț și au format un club al pescarilor. Pregătiți cu undiță, momeală și scăunel câțiva bărbați își petrec seara la pescuit pe faleză.

În promenada de pe faleză se pot găsi diverse activități care să ofere bună dispoziție. Importantă este desprinderea de spațiile închise, de casă. Numai așa mai poate fi găsită energia pentru activitățile ce așteaptă a fi rezolvate mâine.

Alexandra COJOCARU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1118 secunde