Festivalul FOLK YOU! Florian Pittiș 2013, ultima ediție?

635
2
Festivalul FOLK YOU! Florian Pittiș 2013, ultima ediție? - folkyou-1375454553.jpg

Articole recomandate

Cea de-a noua ediție a Festivalului Folk you! Florian Pittiș 2013, organizată de Asociația Mișcarea de Rezistență, a avut loc week-end-ul acesta în Vama Veche. Acest eveniment a fost lansat pentru prima oară de însuși Florian Pittiș în 2005, când a declarat deschis, prin Folk You!, "mișcarea de rezistență împotriva prostiei revărsate". 




Florian Pittiș a fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori de teatru, dar și regizor, traducător, interpret de muzică folk ori realizator de emisiuni radio. Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Florian Pittiș la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D - "Arta Spectacolului".


Marius Tucă, unul dintre organizatorii evenimentului, a declarat pe pagina sa de facebook: "Numai noi știm cu ce eforturi supraomenești organizăm această ediție. Nu vrem să părem patetici, dar este posibil să fie ultima ediție. Să sperăm, totuși, că nu va fi așa. Este foarte greu să susții o mișcare de rezistență împotriva prostiei revărsate, dacă nu este susținută și de participanți. În aceste vremuri ostile, guvernate doar de presiunea banilor, Festivalul Folk You! Florian Pittiș există pentru voi, publicul, pentru noi, cei care suntem Mișcarea de Rezistență, și pentru cei care nu vor renunța să creadă în adevăr, libertate, frumusețe și în dragoste…. Să sperăm că "sfârșitul nu-i aici"! Folk You! Florian Pittiș ediția a-IX-a!" 


Anul acesta, la festival au fost prezenți artiști precum: Zdob și Zdub, Rona Hartner, Celelalte Cuvinte, Ducu Bertzi & Mihai Neniță, Paula Seling Band, Cuibul ‚Taxi, Nicu Alifantis, Vama, Ștefan Hrușcă. 


Ruxandra MIHĂILĂ






Comentează știrea

Bogdan
5 august 2013
folk you

Dintre cei enumerati in articol lipseste Chilian, care nu ar mai trebui invitat niciodata si niciunde....nici daca plateste el! Multi dinte spectatori l-au tratat ca pe Puya acum cativa ani.

Mirela
6 august 2013
Folk You

Nu inteleg de ce afirmi asa ceva. Chilian este un tip care spune foarte direct si deschis lucrurilor pe nume. A avut un recital frumos, plin de incarcatura emotionala si adevar, asa cum ne-a obisnuit. Vama a avut de asemenea o mare prestatie, si asa cum a spus Tudor Chirila pe scena, sper ca la anul, daca nu vor mai fi resurse sa sustinem gratis miscarea de rezintenta impotriva prostiei revarsate, sa ne induram sa cedam din banii de bere, pentru ca cea de-a zecea editie sa prinda contur. Va salut cu drag si sper sa nu fiu condamnata ca mi-a palcut Chilian!

Răspuns la: folk you
Adăugat de : Bogdan, 5 august 2013
Dintre cei enumerati in articol lipseste Chilian, care nu ar mai trebui invitat niciodata si niciunde....nici daca plateste el! Multi dinte...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 August 2013
Stire din Diverse : Petrecere pe roți în Eforie Nord
Vineri, 02 August 2013
Stire din Diverse : J Balvin, concert pe litoral
Vineri, 02 August 2013
Stire din Diverse : CARGO vine pe litoral
Vineri, 02 August 2013
Stire din Diverse : The Mission din nou pe litoral
Pagina a fost generata in 1.6812 secunde