Flori ofilite? Nu și dacă ții cont de aceste sfaturi!

426
Flori ofilite? Nu și dacă ții cont de aceste sfaturi! - floriofilite-1489151553.jpg

Articole recomandate

Luna martie este luna florilor. Chiar dacă a trecut Ziua Femeii, probabilitatea să primești flori întreaga lună este foarte mare. De aceea, avem pentru tine câteva sfaturi care să te ajute să prelungești viața minuntatelor plante pentru o perioadă cât mai mare de timp.


Cu toții știm că, de cele mai multe ori, florile primite nu rezistă mai mult 24-48 de ore, după care se ofilesc.


Conform csid.ro, regula de bază este să ții cont de felul în care le-ai primit și astfel vei ști care este modul ideal de îngrijire a florilor pentru prelungirea prospețimii.


Dacă le-ai primit împreună cu burete numit oasis, deoarece cozile florilor sunt înfipte în acesta, ai grijă ca buretele să rămână umed tot timpul. Nu ezita să adaugi și un tip special de conservant pentru flori (pe care îl poți găsi la aproape orice florărie) sau îl poți înlocui cu 2 linguri de oțet sau chiar lămâie, amestecate cu 500 ml de apă.


Dacă le-ai primit sub formă de buchet înlătură toate frunzele până la nivelul la care ajunge apa și pune-le într-o vază; ai grijă ca apa să fie întotdeauna proaspătă (dacă devine tulbure schimb-o); adaugă un conservant pentru flori.


Este de preferat să le tai cozile înainte de a le pune în vază, cu o foarfecă foarte bine ascuțită, pentru a nu deteriora tulpina florilor. 


De asemenea, trebuie să ții cont că, precum ființele, florile preferă să nu stea în curent și să nu sufere șocuri fizice (mutatul continuu, loviturile etc.) sau termice (cald-rece).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 15 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Soluții practice pentru casa ta
Pagina a fost generata in 3.2492 secunde