Sfaturi pentru întreținerea uneltelor și accesoriilor de grădinărit

124
Sfaturi pentru întreținerea uneltelor și accesoriilor  de grădinărit - sfaturigradinarit-1489151480.jpg

Articole recomandate

A venit primăvara, iar gradinăritul este una dintre activitățile care ne scot din rutina ierni. Dar atenție. Pentru a prelungi fiabilitatea uneltelor de grădinărit, trebuie să iei măsuri din timp.


După fiecare folosire, atât lamele, cât și mânerele și corpul uneltelor de grădinărit se curăță de noroi, de sevă sau de resturile vegetale cu un burete și apă caldă cu săpun. Șterge-le imediat cu o cârpă moale și așteaptă să se usuce bine înainte de a le folosi din nou.


Atât la începutul sezonului de grădinărit, cât și la finalul acestuia, înainte de a depozita uneltele, unge toate părțile metalice ale acestora cu un ulei lubrifiant pentru a le proteja de rugină.


Pentru a evita uscarea și crăparea lor, mânerele din lemn pot fi unse cu puțin ulei de rapiță, apoi lustruite cu un strat de ceară.


Este bine ca atunci când schimbi pământul să speli ghivecele cu apă și săpun, apoi să le dezinfectezi cu o soluție slabă de clor pentru a preveni răspândirea eventualelor boli sau dăunători.


Furtunul și stropitoarea trebuie golite după folosire și depozitate într-un loc uscat, ferit de razele soarelui.


Spală bine și usucă pulverizatoarele cu care ai aplicat tratamente fitosanitare după fiecare folosire.


Substanțele chimice se depozitează în recipientele originale, cu eticheta intactă, într-un loc uscat, departe de orice sursă de căldură sau de raza de acțiune a copiilor și animalelor de companie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 15 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Soluții practice pentru casa ta
Pagina a fost generata in 1.6112 secunde