Start cronometru. Curățenie lună, în doar 30 de minute

381
Start cronometru. Curățenie lună, în doar 30 de minute - startcronometru-1489151410.jpg

Articole recomandate

O casă curată este una sănătoasă și cu un aspect plăcut, însă cere și mult timp. Dacă citești aceste trucuri, vei vedea că poți face curățenie ca la carte în jumătate de oră.


Șterge praful de sus în jos
Pentru a șterge praful, începe de sus în jos și folosește o lavetă din microfibră. Utilizează fie o soluție pentru șters praful gata preparată, fie una făcută de tine în casă, dintr-un pahar de ulei de măsline, un pahar de oțet și un pahar de terebentină. Mobila va căpăta un aspect strălucitor, iar tu vei uita de grija prafului pentru cel puțin o săptămână. Folosind o lavetă din microfibră și soluția preparată de tine, în maximum 10 minute ai terminat cu praful de peste tot.


Înainte să începi curățenia, aplică aceste soluții pe suprafețele din baie și din bucătărie
Unele suprafețe au pete greu de scos - chiuveta de bucătărie, cuptorul, cada de baie. Pe acestea trebuie să le tratezi cu soluții de curățat și să lași produsul să acționeze 15-20 de minute pentru a îndepărta petele cu ușurință. Poți folosi produse de curățat industriale, iritante și pline de substanțe nocive pentru tine și familia ta, sau poți folosi soluții făcute în casă.


Pentru cuptor fă o pastă din apă și bicarbonat de sodiu, aplic-o pe suprafețele care au nevoie de curățare și lasă această soluție să acționeze 20 de minute sau chiar mai mult.


Pentru robinete și duș, oțetul alb funcționează fără greș - aplică-l din belșug pe suprafețe, lasă-l să acționeze și va îndepărta calcarul și petele de săpun sau de apă imediat.


Aruncă bicarbonat de sodiu și câteva picături de ulei esențial de lavandă pe toată suprafața saltelei, lasă să acționeze 20 de minute, apoi aspiră. Vei îndepărta astfel acarienii și vei îm-prospăta salteaua.


O soluție universală de curățat compusă dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu, o cană cu apă și zeama de la o lămâie lăsată să acționeze un sfert sau jumătate de oră te va ajuta să faci lună chiuveta de bucătărie.


Pentru vasul de WC poți folosi oțet sau apă oxigenată, calcarul și microbii vor dispărea imediat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 15 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Soluții practice pentru casa ta
Pagina a fost generata in 1.6478 secunde