În Mamaia,

"Gogoașa înfuriată" a pierdut lupta cu covrigul… sățios

1606
Mare parte a turiștilor veniți la plajă în Mamaia, fie ei cazați la hoteluri, pensiuni, la rude, cunoștințe ori la particulari nu sunt prea… simandicoși în ceea ce privește micul dejun. Chiar dacă majoritatea restaurantelor, teraselor și autoservirilor au și meniuri pentru mic dejun, totuși altele sunt preferințele celor care aleg să-și petreacă primele ore ale zilei pe malul mării.

După o scurtă bălăceală de dimineață și, de ce nu, o plimbare pe plajă, foamea, ori doar pofta, îi îndeamnă direct la patiserii și simigerii. Vă vine să credeți ori nu, încă de la ora 8.00 - 9.00, dar și după-amiaza, cozile au devenit un lucru obișnuit, mai ceva ca la "Gogoașa înfuriată", cea care făcea senzație pe litoral, acum câțiva ani.

Cheia succesului și în această afacere constă în vadul pietonal. Iar clienții mulți atrag și mai mulți clienți, o filozofie care dă roade, cel puțin în "buricul" stațiunii Mamaia. "La preț poate scăpăm mai bine ca la o terasă. Chestia e că sunt proaspete. Lucrează la foc continuu și e un rulaj mare. Pe copii oricum îi scot greu de pe plajă așa că mai bine le cumpăr chestii de genul acesta. Le și plac foarte mult", ne-a spus un turist "de Mamaia", cu ordin de la familie să nu se întoarcă pe plajă fără vestiții covrigi cu mac, fără brioșe cu stafide și plăcinte.

Pofticioșii pot opta însă și pentru alte asemenea produse. La mare căutare este și piramida cu brânză, croissantul cu finetti, covrigul polonez, minicozonăcelul cu finetti, ștrudelul cu mere, covrigii brașoveni, melcii cu vanilie sau cornulețele cu rahat.

Cei mai ieftini rămân covrigii, un leu fiecare, un preț apropiat cu cel practicat și în oraș, unde trebuie să scoateți din buzunar cel puțin 70 de bani sau chiar mai mult. Pentru celelalte produse trebuie să achitați între 2,5 și 3,5 - 4 lei. Iar după cozile pe care le vedem frecvent la patiseria din centrul stațiunii, și calitatea și prețurile par să fie pe placul tuturor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4188 secunde