"Hamlet" în variantă feminină, în premieră la Teatrul Agon

498
Compania de teatru independent Agon invită publicul la un nou spectacol, de data aceasta "Hamlet", pus în scenă de un tânăr student la Regie în București, Cosmin Borodan. Premiera va avea loc sâmbătă, 4 decembrie, ora 19, iar cea de-a doua reprezentație este programată duminică, 5 decembrie, de la aceeași oră.
Din distribuție fac parte aproape numai fete, Hamlet însuși fiind interpretat de o actriță, dar îl vom putea urmări din nou pe scena constăn-țeană și pe Radu Niculescu. La conferința de presă organizată cu prilejul evenimentului, Cosmin Borodan a motivat acest demers: "Shakespeare dă atât de multe posibilități încât poți să faci piesele lui cum vrei tu. În text îți lasă o portiță prin care poți să găsești suport pentru orice. Suportul l-am găsit în câteva replici de-ale lui Hamlet, care spune «Slăbiciune ți-e numele, femeie!», iar într-un monolog zice «Stau și înjur ca o muiere, sunt o târfă!». Din punctul acesta de vedere, Hamlet se consideră pe interior o femeie și consideră tot ce e în jurul lui slăbiciune. Hamlet
se consideră o femeie slabă".
Din distribuție fac parte Daniela Vitcu Hanțiu (Claudius), Cătălina Popescu (Hamlet), Mirabela Moroșanu (Polonius), Cosmina Soare (Horațio), Elena Bondari (Laertes), Ioana Chelmuș (Rosencratz), Dana Cojan (Guildenstern), Radu Niculescu (Duhul), Clara Ghiuvelechian (Gertrude), Arina Cojocaru (Ofelia), Ana - Maria Ștefan (al doilea gropar/al doilea actor) și Elena Bungiu (primul gropar/primul actor). Scenografia este realizată de Mihail Alexandrescu, iar muzica de Andrei Butnaru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Spectacole la Teatrul "Agon"
Pagina a fost generata in 1.5921 secunde