Hidroterapia, recomandată pentru copiii cu nevoi speciale

210
Hidroterapia, recomandată pentru copiii cu nevoi speciale - hidroterapia-1364570966.jpg
Dezvoltarea copiilor cu nevoi speciale este o adevărată provocare atât pentru părinți, cât și pentru specialiștii care studiază cauzele care determină aceste nevoi speciale.

De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin în sprijinul pacienților, terapii menite să contribuie la o dezvoltare armonioasă a acestor persoane. Hidroterapia sau terapia cu apă se numără printre aceste terapii care îmbunătățesc și fortifică mușchii membrelor, care sunt de altfel, cei mai afectați în cazul acestor copii.

De asemenea, terapia acvatică ajută la îndepărtarea durerii. Datorită faptului că apa încetinește anumite mișcări, pentru un copil este mai ușor să răspundă schimbărilor de poziție a organismului în timp ce lucrează într-o piscină. În plus, mișcarea în apă presupune un anumit ritm care ajută la dezvoltarea coordonării mișcărilor.

Exercițiile în piscină pot fi efectuate și în echipă, dezvoltând deopotrivă spiritul de independență al copilului. Este dovedit științific faptul că terapia acvatică este eficientă în tratarea dereglărilor de dezvoltare, a problemelor neuro-motorii, a problemelor ortopedice și musculare, a deficiențelor senzo-motorii, precum și în recuperarea după intervenții chirurgicale sau alte traume fizice.

(sursa. Desprecopii.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Martie 2013
Stire din Diverse : Ce boli de ochi pot afecta copiii
Sâmbătă, 02 Martie 2013
Stire din Eveniment : Bebeluș mort, găsit într-o pungă!
Pagina a fost generata in 2.012 secunde