Hrana necorespunzătoare, motiv de insomnie la bebeluși

2273
Hrana necorespunzătoare, motiv de insomnie la bebeluși - f79a914cd32a325350dc879760b7d36b.jpg
Problemele cauzate de somn reprezintă una din principalele nemulțumiri ale părinților, ce sunt relatate medicului pediatru. Mămicile nu știu când trebuie să doarmă neîntrerupt un sugar, fără a mai cere o masă.
Specialiștii spun că, până la două luni, nu se poate spune cu certitudine intervalul orar în care bebelușul trebuie să doarmă neîntrerupt de o masă. La șase-opt săptămâni, cei mai mulți bebeluși nu se mai trezesc noaptea sau se trezesc o singură dată, iar până la șase luni, ei reușesc să își facă un program de somn de zece ore pe noapte.
Unul din motivele pentru care bebelușul se trezește noaptea este hrana necorespunzătoare. De aceea, este bine ca masa de seară să fie sățioasă și formată din preparate concepute special pentru cină.
Mesele de lapte din timpul nopții pot agita sugarul, îi pot produce un somn neliniștit. În timp, bebele ajunge să își inverseze ritmul somn/veghe și poate ajunge să mănânce noaptea și să se joace ziua.
Laptele băut noaptea, între perioadele de somn, nu se digeră foarte bine și face ca bebelușul, pe de o parte să nu își poată lua substanțele necesare creșterii, din hrană, iar pe de alta să aibă colici, disconfort abdominal, să plângă neîntrerupt, să fie agitat și să nu se odihnească.
Bebelușul poate renunța singur la masa de noapte. Dacă nu o face singur, poate fi ajutat de mamă, prin mai multe metode.
Mama trebuie să facă astfel încât masa de seară să fie substanțială. Dacă este hrănit la sân, atunci i se va da să sugă din ambii sâni sau se va avea în vedere și o completare cu lapte praf, cu formulă specială de seară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9989 secunde