În ce zi ar trebui împodobit bradul de Crăciun

438
1
În ce zi ar trebui împodobit bradul de Crăciun - impodobirebrad-1418750256.jpg
Dacă vrei să respecți cu strictețe momentul când se împodobește bradul de Crăciun în casa ta, potrivit tradiției și a canoanelor creștine, atunci trebuie să o faci exact în seara de Ajun, adică 24 decembrie. Potrivit Unica.ro, se spune că primul brad de Crăciun a fost împodobit la Riga, în Letonia, în anul 1510, de către Luther King. El a împodobit cu lumânări un brad mic, aflat în grădina casei lui. Această idée i-a venit după ce l-a văzut nins, sclipind în lumina lunii. Apoi, de aici și până la frenezia brazilor de Crăciun împodobiți care mai de care a fost doar o chestiune de timp. Deci, nu este deloc întâmplător faptul că bradul este unul din simbolurile Crăciunului. Istoria începe undeva, pe la mijlocul sec. VII, când un călugăr misionar a propovăduit Cuvântul lui Dumnezeu în Germania. Legenda spune că el folosea un brad pentru a descrie Sfânta Treime, prin forma trunghiulară a bradului. În felul acesta, oamenii au început să considere bradul un simbol al creștinismului, să-l venereze și să-l perceapă ca Arborele lui Dumnezeu. Așa se face că prin secolul al 12-lea, bradul era agățat de tulpină, cu vârful în jos, la intrarea în locuință, ca simbol că acolo este un loc în care stau creștini. Asta este legendă. De aici și până la simbolistica din prezent a bradului de Crăciun a fost doar o chestiune care a ținut de imaginația oamenilor, de obiceiurile locului și de felul în care oamenii au înțeles că trebuie să se bucure de frumusețea, optimisul și încrederea pe care le aduce Sărbătoarea Crăciunului.


Opțiuni
Însă, dincolo de această tradiție, cine dorește, poate să împodobească bradul în orice altă zi, cu condiția să fie în decursul lunii decembrie. Unii îl împodobesc după Moș Nicolae, alții așteaptă Ajunul,a lții se bucură de brazii de Crăciun împodobiți pe străzi din primele zilele ale lunii decembrie, alții o fac doar cu câteva zile înainte de Crăciun. Datele arată însă că majoritatea familiilor de români împodobesc bradul după Sfântul Nicolae.


Sfaturi privind ornarea bradului
Nu te limita la tradiționalele ornamente pentru brad. Dacă îți dorești ceva impresionant și deosebit, poți să ai ții cont și de următoarele idei:
Zăpadă artificială. Tuburile cu spray pentru zăpadă artificială conțin substanțe chimice care afectează mediul, ca să nu mai vorbim de recipientul inflamabil. Poți folosi pe post de zăpadă artificială făină presărată pe crengile bradului sau coajă de ouă pisată fin. Amestecă împreună cu coaja de ou și câteva resturi de la un glob vechi spart. Zăpadă artificială o să fie sclipitoare.
Origami. Arta hârtiei împăturite în diferite forme nu ar trebui să îți dea bătăi de cap. Ai răbdare până deprinzi meșteșugul și poți să decorezi bradul numai din hârtie, pe care o ai prin casă. 
Steluțe. Orice material poate fi decupat sub formă de stea: carton, aluminiu, plastic. Colorează, pictează sau înfășoară steaua în hârtie colorată. Poți atârna steluțe și pe crengile bradului sau poți să le fixezi în vârful lui.
Fundițe. Fie că ai panglici colorate prin casă, rămase de la cadouri, fie că tai un tricou sau o fustă pe care nu le mai folosești, fundițele pot împodobi nu doar bradul, ci întreaga locuință. După ce înnozi funde pe crengile pomului de Crăciun, atârnă câteva și de tablourile din casă, ori lipește-le pe uși.
Ornamente din carton. Decupează din cartoane pe care le ai prin casă diferite forme: steluțe, lună, soare, Moș Crăciun, om de zăpadă, inimă, lumânări, clopoței etc. Pictează apoi formele cu acuarele, desenează-le cu creioane sau înfășoară-le în folii de aluminiu sau staniol de la ciocolată. Vei crea niște efecte senzaționale, iar bugetul nu va avea de suferit. Totul e să-ți pui imaginația la încercare.




Comentează știrea

Lucian
17 decembrie 2014
Luther King ???

Poate vorba de Martin Luther Sr. :)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.915 secunde