Cât ne costă bradul de Crăciun, la ghiveci

1109
Cât ne costă bradul de Crăciun, la ghiveci - brazi25-1354025550.jpg
Ne apropiem cu pași repezi de 1 Decembrie, dată la care sărbătorim, în primul rând, Ziua Națională a României, dar de la care și intrăm în poate cea mai frumoasă perioadă din an. Atmosfera de sărbătoare se va simți, cu siguranță, și la Constanța. Lăsând locurile publice la o parte, nu puțini vor fi aceia care își vor aduce din timp și bradul în casă. Iar pomii de Crăciun la ghiveci reprezintă o variantă numai bună pentru constănțenii care nu vor să aștepte până când comercianții se decid să dea startul la vânzările din piețe (de regulă cu o săptămână înainte de Crăciun), dar și pentru cei care nu concep să țină în casă un brad pe care apoi să-l arunce la gunoi, ori pe foc. Cât ne costă anul acesta simbolul Crăciunului, al iernii? Direcția Silvică Constanța vine cu niște prețuri destul de prietenoase. Directorul instituției, ing. Ion Bogdan, a precizat că Pepiniera Agigea este pregătită și cu 1.000 de brazi la ghiveci, cerere să fie! Prețul acestora variază între 80 și 120 de lei, în primul rând în funcție de densitate, de calitate per ansamblu, și nu neapărat de înălțime. Toți au în jur de doi metri, așadar cu siguranță este o plăcere să-i ai în casă, chiar dacă nu pentru foarte mult timp.

Atenție la detalii

Un brad la ghiveci nu este, de regulă, pretențios, însă trebuie să respectăm câteva reguli. Acesta nu trebuie introdus în casă imediat ce este cumpărat, ci trebuie păstrat pentru o perioadă în balcon, pentru cei care stau la bloc, ori într-o încăpere mai răcoroasă, pentru cei care stau la casă, pentru a se putea adapta apoi mai ușor noii temperaturi, mult mai mare decât cea de afară. Apoi, bradul la ghiveci trebuie ținut departe de calorifer, udat zilnic, iar camera în care stă acesta trebuie zilnic aerisită. Și cum bradul nu este o "plantă" de apartament, specialiștii ne recomandă să-l plantăm imediat după Sărbători. De asemenea scoaterea acestuia din casă trebuie făcută ținând cont de diferența de temperatură, așadar recomandat este să-l ținem câteva zile într-o încăpere puțin mai rece.

Cu ce preț pleacă brazii din păduri

Brazii tăiați vor fi, cu siguranță, la mare căutare și anul acesta. Cu ce prețuri vor ajunge în piețe, este încă devreme să spunem. Totuși, știm cam cu ce prețuri vor pleca din păduri. În urmă nu cu mult timp, de exemplu reprezentanții Direcției Silvice Suceava anunțau că brazii scoși la vânzare anul acesta, aproximativ 5.000, nu vor costa mai mult de 30 de lei. Mai exact, un brad cu înălțimea cuprinsă între 0,7 și 1,3 metri costă 20 de lei, între 1,31 și 2 metri costă 25 de lei, iar bradul cu înălțimea cuprinsă între 2,01 și 3 metri costă 30 de lei. Intermediarii vor avea însă grijă ca aceste prețuri să se tripleze, cel puțin, până ajung în piețele din țară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Accident rutier în Agigea
Pagina a fost generata in 0.7236 secunde