Unde se găsesc cele mai ieftine garsoniere

420
Potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro, prețul mediu de achiziție pentru o locuință cu o cameră situată într-unul dintre marile orașe ale țării (București, Constanța, Cluj - Napoca, Timișoara, Brașov, Iași) gravitează de cele mai multe ori în jurul pragului de 30.000 de euro. Cu toate acestea, cumpărătorii cu un buget limitat pot deveni proprietari chiar și cu 15.000 de euro sau mai puțin. În mod firesc, cele mai accesibile locuințe sunt garsonierele situate în blocuri vechi, de regulă confort doi sau trei, însă, pe alocuri, în această marjă de preț se încadrează și apartamente monocamerale confort unu, potrivit analizei. 


În Constanța, valoarea medie de achiziție pentru o gar-sonieră este de 29.429 de euro (pentru 32 de metri pătrați utili). Iată însă unde găsim cele mai ieftine apartamente cu o singură cameră: în zona Inel II, o garsonieră de 12 metri pătrați utili este scoasă la vânzare la un preț de 8.800 de euro. Locuința se află la etajul al treilea al unui bloc vechi și este renovată - dispune de parchet, gresie, faianță, ferestre ter-moizolante, ușă metalică. Pe de altă parte, un apartament monocameral cu o suprafață utilă de 20 de metri pătrați are un preț cerut de 10.000 de euro. Acesta este situat în zona CET, la primul etaj din patru al unui bloc construit înainte de 1990, se arată în analiza imobiliare.ro. În aceeași zonă, o proprietate similară (de 20 de metri pătrați utili), dar amplasată la etajul al treilea, poate fi achiziționată cu 13.000 de euro. Locuința este renovată.

Brașov. Cine se mută la munte?

În Brașov, prețul mediu al unei garsoniere scoase la vânzare pe imobiliare.ro se ridică, la nivelul lunii no-iembrie, la 29.044 de euro (pentru 33 de metri pătrați utili). Iată și care sunt cele mai mici prețuri, în cazul acestui oraș: în funcție de cartiere, o unitate locativă de 18 metri pătrați utili poate fi cumpărată și cu 8.500 de euro. Locuința este situată la ultimul etaj al unui bloc vechi cu trei nivele și necesită demararea unor lucrări de renovare, potrivit anunțului de vânzare. Într-un alt cartier ceva mai ieftin, un apartament cu o cameră și o suprafață utilă de 28 de metri pătrați (!) poate fi achiziționat acum chiar și cu 12.000 de euro. Acesta este situat la parterul unui bloc cu patru etaje construit înainte de 1990. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3372 secunde