Îndrăznește să pui întrebări la interviu

77

Articole recomandate

De regulă, cei mai mulți aspiranți la un job pornesc de la premisa că la interviu trebuie doar să răspundă la întrebările adresate de reprezentanții angajatorului și cam atât. Specialiștii sunt de părere că nu este deloc așa, întrebările adresate, la rândul său, de candidat fiind decisive pentru obținerea postului respectiv.

Așadar, în contextul în care foarte mulți români evită să facă acest lucru, în-drăzneala de a pune întrebări vă poate crea un avantaj considerabil, întrucât angajatorul va aprecia acest lucru. Nici nu se poate altfel, din moment ce asta arată interesul pentru locul de muncă și pentru companie, degajă încredere și înțelegere, că sunteți deschis la critică și pregătit să cooperați spre a vă îmbunătăți cunoș-tințele.

Întrebări care vă pot ajuta:

"Există ceva legat de CV-ul meu pe care doriți să îl detaliez?".

"Există ceva în CV-ul meu care necesită clarificări?".

"Ar exista ceva care v-ar putea ajuta să luați mai ușor o decizie în legătură cu candidatura mea?".

Întrebând dacă există nelămuriri legate de CV, veți da posibilitatea angajatorului să primească lămuriri pe care altfel le-ar trece cu vederea (mai ales în condițiile în care sunt mulți candidați pentru respectivul post), iar șansele de angajare ar crește.

Așadar, îndrăzniți, nu ezitați să puneți întrebări, încercați să dați clarificări suplimentare și să prelungiți durata interviului. Nu de alta, dar un interviu scurt este foarte rar și un semn bun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.916 secunde