Concurs Învață să reziști la job

106
De câte ori nu auzim lamentări de genul "Aș vrea să-mi schimb locul de muncă, nu mai rezist!". "Nu-mi place șeful, nu-mi place atmosfera, e prea tensionată!" etc. 

În vremuri de criză, când găsirea unui loc de muncă este o foarte mare problemă, mutările de la un job la altul nici măcar nu dau bine la CV. În plus, sunt din ce în ce mai greu de făcut într-o piață care ofertă atât de puține posturi! Așa stând lucrurile, experții în Resurse Umane sunt de părere că soluția cea mai bună pentru a depăși un astfel de stadiu din viața profesională este să încerci să reziști la serviciu. Iar asta se învață, chiar dacă ți se pare imposibil. Practic, potrivit Eva.ro, trebuie doar să te autoeduci și, mai ales, să-ți propui să nu te enervezi.

Oare în altă parte e mai bine? Prietena ta nu se plânge și ea de aceleași lucruri ca și tine, deși lucrează la altă firmă? Sau, dacă nu-ți povestește problemele ei de la serviciu, oare chiar nu le are?

"Identifică problema și încearcă să găsești soluții. Dacă șeful îți face zile negre, stai de vorbă cu el și încearcă să afli și punctul lui de vedere. S-ar putea să descoperi că, de fapt, are dreptate. Poți chiar să te împrietenești cu el, la fel și cu colegul care te irită, problema se poate remedia rapid, tot printr-o discuție. Abia dacă dialogul între patru ochi nu soluționează conflictul, e timpul să le ceri șefilor ierarhici ajutorul!", recomandă business-coach-ul Alin Ghizasan.

Nu pleca la nervi! Dacă te enervezi și vrei să pleci trântind ușa de perete, adu-ți aminte că e criză și că, potrivit experților în Resurse Umane, va mai dura ceva până când economia se va redresa. Așa că e mai bine să rămâi pe loc și să încerci să dregi situația. Fă alianță cu o colegă apropiată, ieși la o cafea, profită de orice ieșire! Amintește-ți că viața ta se derulează și în altă parte decât la serviciu, ai familie, prieteni. O porție de râs cu cea mai bună prietenă poate fi soluția de încărcare a bateriilor, nu uita de asta!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0528 secunde