Lucruri pe care să le înveți de la copilul tău

159
Lucruri pe care să le înveți de la copilul tău - lucruripecareleinvetidelacopilul-1498662163.jpg
Se spune despre curiozitate că este busola care ne poartă către pasiunile noastre. Adu-ți aminte: când erai copil, doreai în permanență să afli lucruri noi, ciuleai urechile la toate, erai ca un burete care absorbea orice informație. Împărtășește această atitudine pozitivă și păstrează viu interesul mai ales față de ceea ce îți face bine sufletește. 


Aventura trezește spiritul și scoate ce e mai bun din tine. Curiozitatea te ajută să te dezvolți în fiecare zi, să te depășești, să nu te plafonezi. "Nu sunt inteligent și nu am vreun talent special. Sunt doar curios", credea Albert Einstein. 


Copiii sunt bucuroși 
Cei mici reușesc într-un mod firesc să găsească în orice fleac un prilej de bucurie. Lasă deoparte încordarea și fii atentă la copii! Ai remarcat că ei sunt veseli tot timpul? Alege și tu o zi în care să te bucuri de mărunțișuri și-ți vei da seama că sunt, de fapt, aspecte care contează, pentru simplul motiv că îți fac bine! Adesea, lucrurile aparent banale sunt cele care provoacă o imensă satisfacție. Cât va mai dura până să le vezi? 


Copiii sunt energici 
Dacă ai copii ori ai stat în preajma celor mici o zi întreagă, de dimineață până seara, te-a copleșit, cu siguranță, energia lor debordantă. De ce adulții și-au pierdut-o? Energia este acel motoraș care ne dă viață, ne sporește optimismul și ne deschide mințile să vedem noi oportunități. De ce n-am profita de ea? 


Copiii nu sunt dușmănoși 
Ai asistat vreodată la o gâlceavă între copii? Deși îi auzi că spun cu vehemență: "Nu mă mai joc niciodată cu tine" și părăsesc iute zona de conflict, luându-și jucăriile și retrăgându-se, după nici câteva minute de la cearta aprinsă, îi vezi cum se împacă cu partenerul de joacă de parcă n-ar fi fost supărați vreodată și continuă zbenguiala exact de unde au lăsat-o. 


Nu au resentimente, nici furii. Copiii nu poartă ranchiună, ei trăiesc clipa, aici și acum, și par să înțeleagă într-un mod natural ceea ce adulții au uitat ori n-au priceput vreodată, și anume că fiecare zi e un dar ce merită să fie descoperit și trăit cu bucurie și intensitate maximă, scrie femeia.ro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 Iunie 2017
Stire din Diverse : Bronz…  dar fără soare!
Pagina a fost generata in 3.0363 secunde