Primul an de căsnicie, adevărata probă de foc?

167
Primul an de căsnicie, adevărata probă de foc? - primulandecasatorie-1498050893.jpg
Știai că 51% dintre căsnicii se termină cu divorț, iar jumătate din aceste divorțuri au loc în primii ani de căsătorie? Statisticile ne prezintă o realitate deprimantă, dar este, totuși, o realitate.

După ce aburii pasiunii din timpul lunii de miere încep să se risipească, basmul pe care ni-l imaginăm începe să se termine. Relația devine confortabilă, în timp ce membrii cuplurilor încep să se confrunte cu diferențe pe care nu le-au observat înainte de marele pas.

Însă nu e musai să se întâmple așa! Cosmopolitan.ro ți-a pregătit câteva sfaturi pentru ca tu să fii sigură că vei avea o căsnicie sănătoasă, de lungă durată. Iată ce ai de făcut.

Grijă mare la bani

Banii reprezintă o chestiune destul de delicată și trebuie să discutați deschis despre asta. Dacă nu vă calculați bugetul împreună, riscați să vă aventurați (separat) în cheltuieli iresponsabile. Ca să nu ajungeți să vă învinuiți reciproc în cazul unui dezastru financiar, stabiliți împreună care vă sunt prioritățile și pe ce nu merită să dați banii în acest moment. O idee excelentă o reprezintă un cont comun de economii, pentru cazurile în care apare o urgență.

Treburile casnice, distribuite în mod egal

Înaintea căsătoriei, multe cupluri presupun că celălalt membru își va asuma anumite responsabilități în casă. De cele mai multe ori, așteptările le sunt înșelate. Sfatul nostru este să negociați împreună rolul fiecăruia în ceea ce privește treburile casnice. În cazul în care partenerul nu se pricepe prea bine la ceva, nu lua sarcina asupra ta, dar nici nu-l cicăli. În schimb, dă-i o mână de ajutor, iar pe viitor se va descurca mai bine.

Dovezi de afecțiune

Adevărata apropiere nu se produce mulțumită sexului, ci a micilor gesturi pe care uneori nici nu ne dăm seama că le facem: îmbrățișări și sărutări spontane, venite direct din inimă. Dacă vrei ca relația voastră să crească, nu trece cu vederea importanța acestor mici dovezi de afecțiune.

Acceptă-i defectele

După o vârstă, ne este greu să ne schimbăm obiceiurile pe care le-am avut toată viața. Cu siguranță, există anumite lucruri care te enervează la partenerul tău, cum ar fi momentele în care lasă mizerie prin bucătărie, face baltă în baie după ce se spală, nu strânge hainele uscate de pe sârmă etc. Spune-i calm de ce te deranjează toate acestea și roagă-l să aibă grijă. În același timp, acceptă faptul că nu se va schimba (cel puțin nu peste noapte), deci nu face o tragedie din asta! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 Iunie 2017
Stire din Diverse : Bronz…  dar fără soare!
Pagina a fost generata in 3.1647 secunde