Ticurile nervoase. De ce apar și cum scăpăm de ele

174
Ticurile nervoase. De ce apar  și cum scăpăm de ele - ticurinervoase-1495724653.jpg
Fie că îți rozi unghiile, buzele, te joci cu părul, tușești sau îți "dregi" vocea, ticurile devin mai accentuate în perioadele stresante sau, în anumite cazuri, chiar atunci când te simți complet relaxat. Cele nervoase te pot trăda, scoțând la iveală faptul că ești irascibil, încordat sau îngrijorat. 


De aceea, mai întâi este important să-ți dai seama care este cauza care declanșează ticul. Poate fi vorba de anxietate sau de o perioadă mai dificilă din punct de vedere emoțional. Pe de altă parte, unele persoane pot avea un tic încă din copilărie, pe fondul unor probleme în familie sau la școală (traume emoționale, lipsă de afecțiune etc.) Rareori, ticurile apar ca o consecință a unei tulburări neuropsihiatrice, cunoscută sub numele de sindromul Tourette. De obicei, persoanele care suferă de această afecțiune au ticuri severe și complexe, care le afectează activitățile zilnice. 


Ce e de făcut 


Înainte de a cere ajutorul unui specialist, poți ține cont de următoarele lucruri care pot reduce frecvența ticurilor. În primul rând, stilul de viață pe care îl adopți se află în strânsă legătură cu starea ta de sănătate, atât fizică, cât și psihică. Fiindcă ticurile se accentuează, de obicei, în perioadele stresante și scad în intensitate în timpul somnului, un program regulat de somn te poate ajuta să fii mai relaxată în timpul zilei. De asemenea, dieta echilibrată, bogată în alimente hrănitoare din punct de vedere nutritiv, crește rezistența organismului la stres. 


Dacă resimți tensiune în zona tâmplelor, masează-ți fruntea ușor cu ajutorul degetelor, în timp ce respiri profund. Masarea circulară a mușchilor din zona cefei ajută, de asemenea, la eliberarea tensiunii.


Cercetările arată că o persoană care ascultă muzică de relaxare cel puțin 30 de minute este mult mai liniștită, fiindcă sunetele calme au aceleași efecte asupra organismului precum medicamentele contra anxietății, ne învață clickpentrufemei.ro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3698 secunde