Rutina în cuplu. Plină de avantaje sau un dezastru total?

167
Rutina în cuplu. Plină de avantaje sau un dezastru total? - rutinaincuplu-1495724609.jpg

Articole recomandate

Pentru foarte multe persoane, termenul de rutină trezește negativitate la nivel psihologic. Cu alte cuvinte, nu sună bine deloc. Dar atenție. Uneori, rutina este chiar bună. 


Ce nu știați este că, prin repetitivitate și constanță, se creează o stare plăcută de siguranță. Potrivit unica.ro, fiecare persoană, în timp, dezvoltă propriile ei obișnuințe și preferințe. Când două persoane formează un cuplu și locuiesc împreună, rutinele lor se pot completa în mod armonios, iar acesta e cazul ideal. E posibil și ca unul dintre ei să își impună propriile preferințe și să își dorească să-l schimbe pe celălalt. Motivele pot fi multe: dorința altruistă de a îmbunătăți viața cuiva, egoism nerecunoscut sau o viziune despre iubirea romantică ce afirmă că totul trebuie făcut împreună, în armonie. 


O bună conviețuire în doi presupune o îmbinare armonioasă a obișnuințelor ambilor parteneri. Băile lungi și relaxante ale ei pot să coexiste cu obiceiul lui de a se uita la filme science-fiction. Nevoia lui de a alerga în fiecare seară încurajează întâlnirile ei cu cea mai bună prietenă, fără să se simtă vinovată că îl neglijează. Fiecare are un spațiu în care să-și strecoare propriile ritualuri. Desigur, e necesar să existe și niște obișnuințe comune, cum ar fi mersul la piață duminica dimineața, o seară petrecută în oraș în fiecare săptămână sau orice alte activități necesare sau plăcute. Când apar un copil sau mai mulți, rutinele bine stabilite pot să ajute mult la păstrarea calmului și a sentimentului de control. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9689 secunde