O cascadă din România e în topul celor mai spectaculoase din lume

497
O cascadă din România  e în topul celor mai spectaculoase din lume - cascadabigar-1385126849.jpg

Articole recomandate

Cascada Bigăr, aflată pe Valea Minișului, în Munții Aninei, județul Caraș-Severin, este considerată una dintre cele mai frumoase și neobișnuite din lume. Site-ul theworldgeography.com a realizat un top al cascadelor unice în lume, iar Cascada Bigăr s-a clasat pe primul loc în acest clasament.

Cascada Bigăr este spectaculoasă datorită felului în care curge apa, în șuvoaie subțiri, creând ceea ce seamănă cu un efect de umbrelă. Practic este locul în care izbucul Bigăr se varsă în râul Miniț. Izbucul Bigăr este un izvor puternic, alimentat de un curs de apă subteran ce străbate peștera cu același nume din Munții Aninei. După circa 200 m, apa izvorului, bogată în calcar, se varsă în râul Miniș de pe un prag stâncos, formând o cascadă de tuf calcaros.

Cascada Bigăr se varsă în apele râului Miniș, pe la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, și poate fi văzută de pe șosea, în locul în care aceasta întâlnește paralele 45, loc marcat cu un panou. Cascada face parte din Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița și, conform legislației din România, în acest loc nu este permisă ridicarea vreunei construcții, a vreunui obiectiv turistic, în care să se deruleze activități economice. Un popas turistic, construit în anii ’80 din secolul trecut, zace părăsit deasupra cascadei, asaltat de vegetație.

(sursa:www.argument-cs.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6645 secunde