Orașele europene perfecte pentru un city break de vis

247
Orașele europene perfecte  pentru un city break de vis - fondcitybreak-1385126791.jpg
Îți propunem cinci destinații extraordinare în care îți garantăm că vei petrece câteva zile de vis. Îți vindem un pont: sfârșitul sezonului de concedii înseamnă mai puțină aglomerație și prețuri mai mici. Vei putea explora în voie străzile, obiectivele turistice și, bineînțeles, magazinele, fără să fii sufocată de fluxul de turiști. În plus, este important să îți planifici cu atenție fiecare moment al excursiei, în funcție de ce dorești să vizitezi, pentru a profita la maximum de cele câteva zile de vacanță.

Amsterdam, Olanda - Amsterdamul este un oraș cosmopolit, un loc al libertății și al toleranței, în care distracția și voia bună sunt la ele acasă. Cu siguranță ai auzit despre fascinantul Cartier Roșu, principala atracție a orașului, și despre viața de noapte vibrantă de aici, despre clădirile spectaculoase sau despre canalele care înconjoară orașul supranumit și "Veneția Nordului". Chiar dacă turiștii vin în Amsterdam pentru a se simți bine, eliberați de orice constrângere, capitala Olandei nu este renumită doar pentru distracția pe care o oferă vizitatorilor, ci și pentru cele peste 50 de muzee de aici.

Bruges, Belgia - Dacă îți dorești o scurtă escapadă într-un loc de poveste, acest orășel din Belgia este, fără îndoială, cea mai bună alegere. Aici încă se păstrează acea atmosferă medievală fermecătoare, iar pe lista celor mai importante obiective turistice figurează: Turnul Belfort, Centrul Istoric, Muzeul Gruunthuse, Muzeul Diamantelor, dar și Muzeul Ciocolatei. Doar nu degeaba Belgia este considerată țara ciocolatei. Bruges este un oraș romantic și liniștit, cu o arhitectură impresionantă, străduțe înguste și cafenele chic. Atenție însă, dacă alegi Bruges pentru următorul tău city break, trebuie să te asiguri că ai și o umbrelă în bagaj. În Belgia plouă des, iar vremea este instabilă.

Praga, Cehia - Spre deosebire de marile capitale europene, Praga, mult mai mică, este destinația ideală pentru o excursie de câteva zile. Situat de o parte și de alta a râului Vltava, capitala Cehiei a fost considerată una din cele mai frumoase din lume. Istoria, arta și muzica sunt aici la ele acasă. Supranumită și "orașul de aur", Praga te va cuceri irevocabil. Nu trebuie să ratezi:centrul istoric (inclus în patrimoniul Unesco), Podul Carol, Castelul Praga, Catedrala Sf. Vitus sau Piața Wenceslas, sufletul orașului Praga.

Cracovia, Polonia - Nu foarte departe de Praga se află Cracovia, al doilea oraș ca mărime din Polonia, după capitala Varșovia. Cu o vechime considerabilă (prima atestare documentară datează din secolul al șaptelea), Cracovia este considerată cel mai frumos oraș al Poloniei. Cele mai importante obiective turistice din Cracovia sunt: Castelul și Catedrala Wavel, Turnul Primăriei, Fortăreața Barbakan și numeroasele muzee și mănăstiri care impresionează printr-o bogăție arhitectonică de excepție.

(sursa:www.glamour.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Viena, orașul cu personalitate multiplă
Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Florența, dragoste la prima vedere
Pagina a fost generata in 1.7656 secunde