Viena, orașul cu personalitate multiplă

157
Viena, orașul cu personalitate multiplă - viena-1385126992.jpg

Articole recomandate

Uită pentru o vreme de tururile "clasice", cu obiectivele sale turistice, și lasă-te purtată de valul străzii. Ți-am pregătit trei rute inedite.

În funcție de preferințe (și de îndemânare), în capitala Austriei poți alege două mijloace de locomoție rapide pentru a vedea orașul. Cu bicicleta: ai la dispoziție aproape 50 de centre de închirieri; poți lua bicicleta dintr-o locație și o poți returna la o alta. Mult mai rapid: închiriază un segway (www.segway-vienna.at). E cool & fun (circa 70 de euro pentru un tur de trei ore). Traseul ideal: din Karlsplatz pornește ușor către palatul Hofburg, fă un popas în Volkspark, depășește clădirea Operei, Parlamentul, și oprește-te în Wiener Rathausplatz pentru un concert de jazz sau o proiecție de film. Dimineața începe-o în Naschmarkt. Nu e o piață oarecare: găsești aici magazine cu delicatese și mici restaurante cu mâncăruri delicioase! Seara o poți încheia într-unul din cluburile hip ale orașului (Flex, Pratersauna). Pentru un snack de noapte alege Cafe Drechsler (www. cafedrechsler.at - singura cafenea din oraș deschisă 23 de ore din 24!).

Cheap tips & tricks:

Sâmbătă dimineață, în Naschmarkt e fleamarket! Se spune că trebuie să te trezești devreme pentru a găsi chilipirurile cele mai bune.

Dacă vrei să citești netulburat toate ziarele asezonate cu o singură cafea, alege cafeneaua Sperl.

La concertele și festivalul de film din Wiener Rathausplatz intrarea e liberă și îți poți aduce băuturile de acasă (www.viennajazz.org).

Muzeele au zile cu bilete speciale: la KunstHausWien un bilet este cu 50% mai ieftin în zilele de luni; în fiecare primă zi de joi a lunii poți cumpăra un bilet cu care ai acces la toate expozițiile de la Leopold Museum, MUMOK și Kunsthalle Wier.

Dacă alegi să iei masa între 12 și 14, res-taurantele au meniuri fixe. Poți avea parte de un prânz delicios cu 10-15 euro (încearcă Kiosk sau Shon Schön - www.schon-schoen.at).

Vrei să iei acasă rețetele felurilor de mâncare încercate? Nu există un loc mai bun ca Babette’s, o librărie-restaurant, unde găsești mii de titluri de cărți de bucate și poți gusta ceva în pauza de prânz.

(sursa:www.glamourmagazine.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Florența, dragoste la prima vedere
Pagina a fost generata in 1.9113 secunde