Pe culmile Insulelor Maldive

1334
Pe culmile Insulelor Maldive - maldive-1333121136.jpg
Arhipelagul Insulelor Maldive pare un puzzle alcătuit din mai mult de 1000 de insule de diferite dimensiuni și culori. Distanțele dintre insule sunt atât de mici încât permit deplasarea între ele cu barca, într-un timp destul de scurt.

Clima este călduroasă pe toată perioada anului, ideală pentru vacanțele care sunt întotdeauna insuficiente. De altfel, acestea nu se remarcă prin atracții turistice sau monumente istorice, ci prin plaje cu nisip fin, umbrite de palmieri exotici, ce asigură liniștea, relaxarea și refacerea după perioade tensionate.

Republica Maldive, situată în Oceanul Indian, are capitala la Male și numără peste 300.000 de locuitori. Mai mult sau mai puțin adevărat, aceasta este una dintre primele instrumente de promovare a ecologiei. Specialiștii prevăd că în viitorul apropiat insulele vor fi înghețate de creșterea nivelului oceanic, provocată de topirea ghețarilor.

Hotelurile de lux, bungalourile, cabanele și celelalte forme de cazare, pun la dispoziția turiștilor, în anumite cazuri, întreaga insulă. Acestea sunt dotate cu cele mai moderne facilități legate de hrană, confort, relaxare, comunicație și mai ales distracție.

Câteva dintre acestea sunt: restaurante, baruri, piscine, spa-uri, internet, telefon, satelit, dar și terenuri, spații sau centre pentru masaj, sporturi nautice, volei, tenis, scufundări, snorkeling, surfing, catamaran, pescuit, și multe altele. Transportul spre insule costă între 50 și 200 de euro pentru adulți, iar copiii beneficiază de reduceri.

Cele mai impresionante hoteluri

W Retreat & Spa - pe insula Fesdu - prețurile variază în funcție de sezon între 4000 de euro pentru 2 persoane pentru un sejur de 7 nopți, și 57000 de euro pentru 4 persoane. Se poate opta între Beach Oasis, Ocean Oasis Lagoon view, Seascape Escape și Ocean Heaven.

Full Moon - pe insula Kaafu Atoll - cu prețuri între 1200 de euro de persoană pe sejur și 3000 de euro. Se poate alege între Beachfront Deluxe Room, Beachfront Cottage, Water Bungalow si Water Villa.

Banyan Tree Maldives - pe insula Vabbinfaru, cu prețuri între 2200 și 4500 euro.

Angsana Velavaru - în sudul atolului Nilandhe, cu prețuri între 1800 și 5000 euro.

Coco Palm Boduhithi - în nordul atolului Male, cu prețuri între 2500 și 8500 euro.

Cât costă transportul până acolo?

Prețurile pornesc de la 700 de euro biletul de avion, dacă îl achiziționezi cu minim 6 luni înainte, și ajung până la 2000 de euro, dacă ești un pic mai comod și îl iei cu o săptămână înainte de a pleca.

"Cei mai mulți aleg să își ia bilete cu jumătate de an înainte, majoritatea îndreptându-și atenția mai degrabă pe economie, decât pe comoditate. Din Constanța, pleacă anual aproximativ 200 de persoane către insulele Maldive", a declarat, pentru "Cuget Liber", Elena Iancu, agent ticketing.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0055 secunde