Primele 1.000 de zile de viață ne marchează sănătatea pentru totdeauna

910
Primele 1.000 de zile de viață  ne marchează sănătatea  pentru totdeauna - primele1000dezile-1313763041.jpg
Bolile făcute în primii ani ai copilăriei ne marchează sănătatea pentru întreaga viață. Potrivit cercetătorilor britanici, primele 1.000 de zile de viață sunt răspunzătoare de toate afecțiunile pe care le vom dezvolta mai târziu.

Cele nouă luni petrecute în burta mamei și următorii doi ani de viață reprezintă perioada cea mai importantă pentru starea de sănătate de pe parcursul întregii vieți. Modul în care copilul se dezvoltă și este hrănit în această perioadă e în legătură directă cu diabetul zaharat, atacul de cord sau greutatea pe care o avem la maturitate.

Teoria a fost elaborată după decenii de cercetări de profesorul David Baker și colegii săi de la Universitatea din Southampton (Marea Britanie). Ei cred că există o serie de etape critice pe parcursul copilăriei. Dacă în dezvoltarea unui copil condițiile nu sunt perfecte în fiecare din aceste etape, pot apărea probleme mai târziu.

Multe dintre pericole apar încă din momentele în care copilul se află în uter. Nutriția slabă a mamei pe parcursul sarcinii o afectează atât pe ea, cât și greutatea fătului sau buna funcționare a placentei.

Fumatul, stresul, drogurile și alcoolul, dacă sunt consumate de mamă, vor afecta copilul pe parcursul întregii sale vieți.

Profesorul Barker consideră că multe probleme de sănătate sunt cauzate de o dezvoltare insuficientă a fătului în uter. El a arătat că un copil care cântărește puțin la naștere este mai probabil să dezvolte diferite afecțiuni cardiace mai târziu. În medie, un copil nou-născut trebuie să cântărească cel puțin 2,5 kg. Dacă are sub această greutate, este de două ori mai predispus să facă un atac de cord. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 August 2011
Stire din Eveniment : Cine ne "răpește" copiii?
Pagina a fost generata in 0.341 secunde