Primul tuns, o experiență distractivă pentru copii

432
Prima vizită la coafor poate lăsa amintiri neplăcute copiilor, dacă sunt speriați de foarfecele lung și "amenințător". Medicul pediatru vă sfătuiește să nu dați crezare credinței populare, potrivit căreia părul micuților se va îndesi dacă sunt tunși de la o vârstă fragedă.

Mămicile stau pe gânduri adeseori dacă să-și tundă sau nu copiii de la o vârstă fragedă, mai ales dacă nu au o podoabă capilară bogată. Dacă e să dea crezare leacurilor băbești, podoaba capilară se va îndesi dacă micuțul va fi ras pe cap în primele luni de la naștere.

Tunsul "zero" nu este indicat
Dr. Corneliu Neagoe, medic pediatru ne-a declarat că numărul firelor de păr este stabilit genetic, astfel că rezultatul tunderii "zero", atât de practicată în rândul sugarilor, nu va avea rezultatul scontat. "Câștigul, dacă va fi unul, va fi minim. Tot așa cum nu există nicio vârstă minimă la care poate fi tuns copilul", a afirmat medicul pediatru, cu privire la vocile care susțin că micuții pot fi tunși, pentru prima dată, la 40 de zile de la naștere. De altfel, unii copii au, la naștere, o podoabă capilară bogată, în vreme ce alții au părul extrem de rar, iar tunderea nu este necesară.
O atenționare face totuși specialistul: aveți grijă când tundeți copiii sau când îi radeți pe cap, pentru a nu le provoca leziuni. De asemenea, raderea în cap nu este indicată, preferat fiind să scurtați părul îndeajuns pentru a nu-i intra în ochi. Până în jurul vârstei de patru ani, este recomandat ca micuții să nu aibă părul lung, atât băiețeii, cât și fetițele.

Foarfecele colorat și jucăriile sunt de ajutor
În general, vizitele copiilor la frizer sunt traumatice. Puteți însă să le faceți mai plăcute, dacă îi obișnuiți cu procedeul tunderii. Foarfecele care îi sperie poate fi făcut mai "prietenos" dacă este viu colorat și are abțibilduri cu eroii preferați.
Copiii se pot speria încă de la intrarea în coafor, dat fiind că este un mediu nefamiliar, cu mirosuri ciudate; în aceste condiții, puteți să recurgeți la spiritul de competiție. Mergeți la salon împreună cu un prieten de-al copilului și tundeți-i împreună. Vor fi mai preocupați de competiție, de joacă, iar experiența se poate dovedi distractivă. De asemenea, în ultimii ani saloanele de coafură au în dotare fel de fel de jucării, menite să-i relaxeze pe cei mici.
Pe de altă parte, puteți să încercați să-i tundeți acasă, distrăgându-le atenția cu o activitate care le face plăcere, precum privitul la desene animate sau joaca. Există riscul însă să nu stea nemișcați și să-i răniți, din greșeală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1927 secunde