Rețete pentru pici: brioșe cu glazură

303
Rețete pentru pici: brioșe cu glazură - briose-1355513392.jpg
Sărbătorile sunt un bun prilej pentru o rețetă de prăjituri delicioase și ușor de preparat, cadou dulce pentru copiii cuminți. Așadar, pentru brioșe glazurate aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 grame de unt, 200 gr de ciocolată cu lapte, 200 gr zahăr brun, două ouă, o linguriță de extract de vanilie, 250 de gr de făină, o linguriță de praf de copt și bombonele pentru a le decora. Nu uitați de glazură, pentru care aveți nevoie de : 200 gr ciocolată cu lapte, 100 ml frișcă lichidă și 50 gr de zahăr pudră. Treceți la treabă! Veți începe cu preîncălzirea cuptorului la 160 de grade, în care veți așeza hârtia specială pentru brioșe. Apoi topiți untul, ciocolata și zahărul într-o oală, peste care adăugați 100 ml de apă caldă. După ce se omogenizează acest amestec, dați la răcit. Adăuați extractul de vanilie în amestecul de ciocolată. Adăugați apoi și făina ames-tecată cu praful de copt și mixați până la omogenizare. Puneți cu ajutorul unei linguri aluatul în tava pentru brioșe, și lăsați deoparte cinci minute înainte să dați la cuptor pentru 20-22 de minute. După ce sunt gata lăsați-le la răcit. 

Pentru glazură topiți ciocolata la baie de aburi. Odată ce s-a topit, adăugați frișca lichidă și zahărul pudră și amestecați. Turnați glazura pe brioșele răcite. Cei mici pot participa la decorare cu bomboane. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 Decembrie 2012
Stire din Diverse : Jean Paler a suferit un infarct
Pagina a fost generata in 2.0429 secunde