Salvamarii din Costinești salvează turistele de la singurătate

4332
Salvamarii din Costinești salvează turistele de la singurătate - abf71c3ebd03356b9baa2b0d3b77e64c.jpg
Salvamarii își pun viața în pericol pentru a-i salva de la înec pe turiștii care se avântă în apele mării. Au în mâinile lor viața a zeci de mii de turiști care vin pe plajă pe litoralul românesc, dar, pe lângă atribuțiile de serviciu, salvamarii din Costinești mai au o preocupare: agață tinere turiste, pe care le invită în foișor.

Nu îl vezi cu pluta de salvare în mână și cu ochii în patru la apa mării, pentru că este prea preocupat să dea bine pentru o domnișoară. Accesoriile lui sunt o pereche mo-dernă de ochelari de soare și un zâmbet larg. Sunt tineri, adulmecați de aburii amorului și nu se pot abține să nu își caute dragostea printre turiste.
Convorbirea dintre salvamarul care se afla la post și tânăra turistă s-a dovedit foarte plăcută pentru amândoi, de vreme ce tânărul musculos a uitat de turiști, de valuri, de mare. Fata s-a conformat avertismentului salvamarului, care a ancorat steagul, și cere lămuriri despre semnificația culorilor drapelului.

Semnificația culorilor drapelului pe plajă
Dacă vedeți arborat pe plajă drapelul roșu înseamnă că este periculos să intrați în mare, pentru că sunt valuri mari și curenți puternici. Drapelul roșu pe plajă înseamnă că este interzis scăldatul.
Steagul galben ancorat pe plajă avertizează turiștii că marea este agitată sau că apa este rece și că au voie să se scalde în apa mării doar înotătorii experimentați. Turiștii nu trebuie să intre în mare pentru că sunt curenți foarte puternici, care-i pot atrage spre larg.
Când vedeți ancorat pe plajă steagul roșu cu galben înseamnă că salvamarul este prezent la post.

Mare periculoasă în dreptul hotelului Parc din Mamaia
Potrivit informațiilor furnizate de Gabriel Culea, șeful salvamarilor din Mamaia și Constanța, culoarea drapelului poate fi diferită într-o zi, în funcție de zone. "Salvamarii au fost solicitați să intervină pentru salvarea mai multor turiști, în special copii, în dreptul hotelului Parc, unde a fost descoperită o groapă mare. În zona cu pricina, adâncimea apei nu ar fi trebuit să depășească jumătate de metru, însă avea aproximativ doi metri", a declarat șeful salvamarilor, care a adăugat că groapa a fost identificată și îngrădită.
Gabriel Culea trage un semnal de alarmă vizavi de pericolele care pândesc în Marea Neagră și îi roagă pe turiști să respecte semnificațiile steagului ancorat de salvamari și sfaturile acestora.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3321 secunde