Spaniolul Castor Fantoba a câștigat locul întâi la Mamaia World Elite Aerobatic Formula

633
Spaniolul Castor Fantoba a câștigat locul întâi la Mamaia World Elite Aerobatic Formula - d4aa28edb4a7e60bf8a800ef24c26eb3.jpg
Turiștii aflați în stațiunea Mamaia la sfârșitul săptămânii care tocmai s-a încheiat i-au putut admira pe cei mai buni piloți de acrobație aeriană din lume. Cei opt participanți care s-au întrecut în prima etapă de campionat mondial organizată vreodată în România au făcut un adevărat spectacol spre deliciul celor care se aflau pe plaja din stațiunea Mamaia. Cei opt piloți participanți s-au întrecut în răsuciri în aer și picaje la viteze amețitoare.
Spectacolul a început, sâmbătă, la ora 11,00, cu proba contracronometru. Apoi piloții au luat o pauză, timp în care turiștii au asistat la o paradă a aeronavelor, salturi ale parașutiștilor și zboruri în formație. După amiază, piloții s-au întrecut în acrobații freestyle. Și-au construit singuri programul și fiecare a încercat să impresioneze publicul cum știa mai bine. Fascinați, spectatorii le-au urmărit toate mișcările. Cu ochii pe magia de pe cer, unele mămici și-au pierdut chiar și copiii, care au fost recuperați cu ajutorul polițiștilor.
Mai mult, ungurul Zoltan Veres, posesor al recordului mondial pentru cel mai mare număr de tanouri efectuate succesiv a făcut o inimă mare pe cer, prin care a dorit să transmită toată dragostea spectatorilor. După o luptă strânsă între primii clasați, premiul de 10.000 de euro a ajuns la Castor Fantoba din Spania (39,97 secunde), locul doi fiind obținut de Svetlana Kapanina din Rusia (42,94 secunde), iar locul trei a fost ocupat de Zoltan Veres din Ungaria (56,37 secunde). Următoarele poziții au fost câștigate de Renoud Escalle (Franța), Pierre Marmi (Elveția), Hubie Tolson (USA), Philipp Steinbach (Germania) și Tom Cassels (Marea Britanie).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Iulie 2009
Stire din Diverse : Segway, noua fitză din Mamaia
Pagina a fost generata in 0.4165 secunde