Secretele bucătăriei rusești

158
Secretele bucătăriei rusești - 4novfond-1383568517.jpg

Articole recomandate

Bucătăria rusească este una dintre puținele bucătării care și-au păstrat autenticitatea de-a lungul timpului.

Cu toate că acceptă cu bucurie să consume și preparate care nu au legătură cu bucătăria lor și în ciuda influențelor din alte zone culinare ale lumii, rușii au un mare respect pentru mâncarea tradițio-nală și rețetele de la străbunici. Or, potrivit Acasă.ro, secretele bucătăriei rusești constau tocmai în această posibilitate de a îmbina bucătăria internațională cu mâncărurile tradiționale, astfel încât să rezulte un ospăț demn de curțile domnești de altădată.

Borșul, vedeta bucătăriei rusești

Se spune că borșul acrit și dres cu smântână este, și acum, la mare preț în bucătăria rusească. Pe măsură ce parcurgi principalele caracteristici ale bucătăriei rusești, îți vei da seama că o bună parte se regăsește și în bucătăria noastră tradițională. Borșul acrit și dres cu smântână, de exemplu, este nelipsit de pe mesele rușilor, indiferent dacă este vară sau iarnă.

Este adevărat însă că temperaturile scăzute din Rusia și iernile lungi i-au determinat pe localnici să își adapteze alimentația, astfel încât aceasta să le țină de foame și să îi încălzească. Astfel, borșul de sfeclă roșie, borșul de varză sau borșul cu legume și carne, acrișor și îmbogățit cu o lingură zdravănă de smântână grasă, constituie mândria rușilor.

Vită Stroganoff, o mâncare savuroasă

Considerată una dintre cele mai delicioase rețete de mâncare cu carne de vită, Stroganoff își are originile în bucătăria rusească și nu lipsește de la ospețele rusești.

Colțunașii și clătitele, un simbol

Un alt tip de mâncare specific bucătăriei rusești îl reprezintă colțunașii (pirozhki sau pirohi). De obicei în formă de triunghi, colțunașii pot fi umpluți cu carne, gem, piure de cartofi, varză sau brânză, în funcție de preferințele consumatorilor.

De asemenea, clătitele sunt un alt deliciu savuros al bucătăriei rusești. Denumite blini, clătitele rușilor sunt mai groase și sunt umplute cu orice, de la carne tocată, la brânză și gem.

Asemănări cu bucătăria românească

De precizat că bucătăria rusească se aseamănă, în multe privințe, cu bucătăria românească, ambele folosind la scară largă pastele făinoase și grăsimile. Ingredientele de bază ale bucătăriei rusești rămân însă carnea, legumele și mierea, carnea de găină fiind preferata, drept dovadă că o consumă în cantități mari. Există însă regiuni ale Rusiei unde se consumă mai mult carnea de vânat și peștele.

Iar dintre legume,vedete sunt cartofii și varza, însă rușilor le plac la fel de mult legumele murate și ciupercile. Ouăle sunt, de aseme-nea, nelipsite de pe masă, untul este un alt ingredient indispensabil al bucătăriei rusești, iar mierea este nelipsită la prepararea deserturilor. Toate aceste caracteristici au determinat ca bucătăria rusească să fie considerată una dintre cele mai complexe din lume.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 05 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Fă sex cu lumina aprinsă
Marţi, 05 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Semne că ești  femeia perfectă
Luni, 04 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Lucruri care te fac să arăți sexy
Pagina a fost generata in 3.1279 secunde