Secretele preparatelor din pește

103
_  Ca să afli dacă peștele este proaspăt, se pune într-un castron cu apă și dacă se lasă la fund înseamnă că este bun.
_  Peștele se curăță mai ușor de solzi dacă îl băgăm circa cinci minute în apă fierbinte și apoi îl trecem printr-un jet de apă rece.
_  Înainte de a frige fileul de pește, acesta trebuie uns cu zeamă de lămâie. În acest fel va rămâne tare și nu se va sfărâma.
_ Pentru o rumenire frumoasă, înainte de a-l pune la prăjit, peștele trebuie zvântat pe un prosop absorbant de bucătărie.
_  Pentru a păstra gustul peștelui, imediat ce a fost curățat trebuie spălat și nu ținut în apă rece.
_  Pentru ca peștele prăjit să aibă un gust deosebit, acesta se ține înainte 15 minute în lapte, după care se dă prin făină și se prăjește în ulei foarte încins.
_  La prepararea peștelui la cuptor trebuie să folosim doar vin alb demisec, deoarece dă un gust deosebit.
_  Pentru ca peștele să rămână întreg la prăjit este indicat să se săreze cu zece minute înainte de a-l pune în tigaie.
_  Dacă ții la siluetă, gătește pește alb. 
_  Peștele gras precum somonul, dacă este de crescătorie, mai bine trebuie evitat. El conține grăsimi de același tip ca și cele ale cărnii grase, care nu aduc niciun fel de beneficii organismului.
Important! Pentru ca peștele să-și păstreze calitățile este recomandată prepararea la grătar, nu la cărbuni, la cuptor sau la aburi.




















Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 25 Martie 2013
Stire din Eveniment : Vindeau pește alterat
Sâmbătă, 23 Martie 2013
Stire din Eveniment : Vindeau pește alterat
Pagina a fost generata in 0.3891 secunde