Sfaturi de călătorie

249
Sfaturi de călătorie - sfaturivacanta-1381509748.jpg

Articole recomandate

Atunci când te pregătești pentru o vacanță, oriunde în lume, întotdeauna descoperi că, oricât ai citit despre locație, ai făcut bagaje ca la carte și așa mai departe, întotdeauna apar unele elemente neprevăzute care schimbă situația! Chiar și așa, aceste schimbări pot fi pozitive sau negative, pot distruge complet o vacanță sau o pot face mult mai bună. Însă, există unele lucruri despre care nu vei afla din nici un ghid, dar pe care ar trebui să le știi înainte de a pleca!

1. Lasă pantalonii "converti-bili" acasă!

Oricât de logic ar părea să-ți pui în bagaj o pereche de pantaloni, care pot fi lungi, dar și scurți, în funcție de preferințe, este mai bine să alegi două obiecte separate, care vor ocupa același spațiu ca și acești pantaloni, dar pe care ești sigur că le vei purta. În plus, astfel nu vei mai arăta ca și toți ceilalți turiști porniți în excursie.

2. Taximetriștii sunt fie prie-teni, fie dușmani!

Taximetriștii sunt cei care știu totul! Dacă ai nevoie de ceva, sunt cea mai bună sursă de infor-mație! Însă, sunt unii care pur și simplu urmăresc să câștige un ban în plus de pe urma faptului că ești turist. În multe țări îți poți negocia tariful înainte de a te urca în taxi, însă, dacă situația pare periculoasă în orice fel sau nu ai încotro, atunci cel mai bine este să te mulțumești cu ce ai și să plătești mai mult.

3. Călătoria se face încet, nu pe fugă!

Întotdeauna trebuie să te bucuri de locul în care mergi și să petreci cât mai mult timp posibil acolo. Nu te grăbi să treci dintr-o țară în alta sau de la o atracție turistică la alta, pentru că locul în care petreci cel mai mult timp este și cel despre care vei afla mai multe lucruri și care-ți va plăcea cel mai mult!

4. Produsele cosmetice se găsesc peste tot!

Cu toate că tendința principală este să pui în bagaj toate produ-sele cosmetice preferate, pentru că în locația de vacanță este posibil să nu găsești o anumită marcă, este important să ai bagajul cât mai ușor. De aceea, trebuie să știi că produsele cosmetice se găsesc peste tot și chiar va fi o experiență interesantă să le încerci pe cele locale sau pe cele mai noi sau mai ciudate de acolo.

5. Niciodată să nu părăsești țara fără asigurare!

Chiar dacă te așteaptă o va-canță de câteva zile, asigurarea medicală este cea mai importantă. Nu ai de unde să știi ce te așteaptă la destinație sau ce evenimente pot transforma o simplă vacanță într-un drum la spital. Fără asigurare, costurile medicale nu sunt acoperite, iar în multe țări, nici nu sunt acceptați pacienții care nu prezintă asigurarea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Vizitează Brașovul la pas
Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum te deplasezi în Roma
Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum să planifici o vacanță în Viena
Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum să-ți aranjezi bagajul de vacanță
Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Vacanța în familie, evadarea din cotidian
Pagina a fost generata in 1.789 secunde