Vizitează Brașovul la pas

323
Vizitează Brașovul la pas - brasovullapas-1381509873.jpg

Articole recomandate

Brașovul este unul dintre cele mai frumoase orașe ale României și o destinație turistică aleasă de români și de străini pe tot parcursul anului, dar în special în sezonul rece. Apropierea de pârtiile de schi din Poiana Brașov face din acest oraș o locație mereu plină pe timp de iarnă. Însă și în restul anului, Brașovul este vizitat de un număr mare de turiști, pentru că are o mulțime de obiective turistice fascinante. Să vizităm așadar Brașovul la pas! Piața Sfatului este probabil una dintre cele mai cunoscute zone ale oralului Brașov. Aceasta se află în inima orașului și este locul în care se află Casa Sfatului, fosta primărie a orașului. Piața este înconjurată de clădiri impunătoare, cu o arhitectură veche deosebită de origine germană. Alături de Casa Sfatului, construită în anul 1420, aici mai poți vizita Turnul Trompetelor, Casa Hirscher, Cate-drala Ortodoxă, Muzeul Mureșianu și Biserica Neagră. Piața Sfatului este și locul celor mai importante eveni-mente ale orașului. Biserica Neagră domină Piața Sfatului și este unul dintre simbolurile orașului Brașov. Lăcașul de cult a avut un trecut extrem de zbuciumat, datorită distrugerilor produse de diverse invazii, dar și datorită incendiu-lui devastator din anul 1689, după care și-a primit și denumirea de Bise-rica Neagră. Astăzi, Biserica deser-vește comunitatea germană din Brașov, cu slujbe din serviciul religios luteran. Strada Sforii este cea mai celebră stradă din România, pentru că este cea mai îngustă din țara noastră. O vizită în Brașov nu poate fi completă fără o plimbare și câteva fotografii pe această străduță interesantă. Strada Sforii face legătura între Poarta Scheii și strada Cerbului și a fost creată pentru a facilita accesul pompierilor dintr-o parte în cealaltă. Lungimea străzii este de 80 m, iar lățimea aces-teia variază de la 111 cm la 135 cm.

Muntele Tâmpa face parte din Masivul Postăvaru și se află în inima orașului Brașov. Înălțimea acestuia este de 960 m, oferind astfel unele dintre cele mai frumoase panorame ale orașului și ale zonei înconjurătoare. O mare parte a Muntelui Tâmpa a fost declarată rezervație naturală, datorită faptului că este populat de specii de plante și de animale rare.

Cetățuia Brașovului este o repre-zentare deosebită a trecutului istoric al acestui oraș. Aceasta este formată din mai multe construcții, cea mai veche dintre ele datând din anul 1524. De-a lungul timpului, cetățuia a fost distrusă de diversele invazii și atacuri, însă a fost refăcută și consolidată, iar astăzi poate fi vizitată și stă ca mărturie a culturii trainice a orașului Brașov.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum te deplasezi în Roma
Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Sfaturi de călătorie
Pagina a fost generata in 1.7763 secunde