Sfaturi să scapi de astenia de toamnă

457
Sfaturi să scapi de astenia de toamnă - asteniadetoamna-1379708573.jpg

Articole recomandate

Ai probleme cu somnul, îți cade părul, ai palpitații, suferi de depresie sau nu te poți concentra? Sigur ești foarte stresat, iar astenia de toamnă își spune cuvântul. Iată ce sfaturi ne dau specialiștii englezi. 

Nu-ți pierde optimismul. Optimismul poate contracara impactul negativ al stresului asupra stării de bine, deoarece, adesea, percepția lucrurilor te copleșește. Încercă să ai o atitudine pozitivă.

Stabilește-ți prioritățile. Sănătatea ta trebuie să fie mereu pe primul plan. Așa că, dacă simți că te suprasoliciți, trebuie să știi să spui un Nu hotărât. Iar dacă ai prea multe lucruri de rezolvat, fă-ți o listă pentru a-ți stabili prioritățile în funcție de nevoile tale.

Distrează-te. Râsul este cel mai bun medicament și nu e o exagerare. Găsește mereu ocazii în care să te amuzi pentru că astfel îți vei reduce nivelul de hormoni de stres din organism și îți poți întări imunitatea.

Nu pierde nopțile. Dacă vrei să faci față vieții cotidiene cu problemele ei, e indicat să-ți acorzi opt ore de somn în fiecare noapte.

Fă sport cât mai des. Exercițiul fizic moderat și echilibrat are legătură cu o reducere a hormonilor de stres, care determină o sănătate precară. Așa că încearcă să practici orice fel de mișcare, chiar și mersul pe jos.

Găsește-ți timp pentru o baie caldă. Încearcă, ca în fiecare seară, să te relaxezi într-o cadă cu apă caldă și cu spumă. Această metodă îți va ameliora inflamația mușchilor și a articulațiilor, îți va reduce stresul și tensiunea, te va relaxa și te va ajuta să ai un somn bun în timpul nopții.

(Sursa: www.clicksanatate.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Geaca de piele, perfectă pentru toamnă
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Replici pe care să nu le spui șefului tău
Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Uleiuri bune pentru sănătatea ta
Joi, 19 Septembrie 2013
Stire din Diverse : De ce nu mai vor bărbații sex
Joi, 19 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Gesturi nocive pentru tenul tău
Pagina a fost generata in 1.6846 secunde