Uleiuri bune pentru sănătatea ta

157
Uleiuri bune pentru sănătatea ta - uleiuri-1379622486.jpg

Articole recomandate

Acnee, boli respiratorii, probleme digestive și multe alte afec-țiuni pot fi tratate cu ajutorul uleiurilor esențiale. 

Uleiul esențial de eucalipt, realizat din frunzele și din ramurile copacului, e cunoscut și sub denumirea de copacul febrei. Proprietățile uleiului de eucalipt sunt multiple. Este un bun analgezic, antiinflamator, antibacterian și antiviral, reușind cu succes să trateze arsurile, tăieturile, astmul, bronșita, sinuzita sau pojarul. Mai este utilizat și pentru tratarea răcelilor, datorită efectului de descongestionare și ajută la eliberarea căilor nazale cu ajutorul infuziilor. 

Rozmarinul, bun pentru sistemul circulator. Rozmarinul, care înseamnă "roua mării", deoarece locul lui preferat este litoralul mediteranean, a fost folosit încă din Antichitate ca plantă medicinală, condiment și pentru efectuarea anumitor ritualuri. Uleiul esențial este binecunoscut pentru proprietățile antiseptice, stimu-lente, acționând favorabil asupra sistemului circulator și tratând tensiunea scăzută, dar poate fi folosit și contra infecțiilor gastrice și pentru desfundarea căilor respiratorii. 

Trandafirul crește libidoul. Uleiul esențial de trandafir, cu o aromă plăcută și deosebită, se află și el în topul preferințelor. Datorită proprietăților sale revigorante și relaxante, este recomandat pentru tratarea depresiilor, stărilor de melancolie și anxietate, dar și ca afrodiziac, având proprietatea de a crește libidoul. Pentru un efect afrodiziac garantat, puteți folosi esența pentru aromatizarea camerei prin pulverizare sau folosind o lampă de aromaterapie. 

Levănțica readuce somnul de tihnă. Următorul pe listă se află uleiul de levănțică, un bun calmant, analgezic, antiseptic, diuretic și sedativ. Planta a fost folosită încă din Antichitate, pentru tratarea constipației, durerilor în piept și a infecțiilor gâtului, dar și la aromatizarea încăperilor. În prezent, este un bun remediu și pentru insomnii, sinuzită sau răceală. Câțiva stropi picurați pe pernă vă vor ajuta să dormiți mai bine. 

(Sursa: www.doctorulzilei.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 19 Septembrie 2013
Stire din Diverse : De ce nu mai vor bărbații sex
Joi, 19 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Gesturi nocive pentru tenul tău
Marţi, 17 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Sexul cere creativitate și tandrețe
Marţi, 17 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Timpul trece, tendințele rămân
Pagina a fost generata in 1.4299 secunde