Foamea emoțională - și tu ai o astfel de problemă

231
Foamea emoțională - și tu ai o astfel de problemă - fondfoameemotionala-1379623303.jpg

Articole recomandate

Mâncăm pentru că ne e foame, pentru că avem poftă de un anumit aliment, pentru a avea energie. Sau mâncăm pentru a depăși unele emoții? Mâncatul emoțional este o problemă cu care se confruntă multe persoane, deși nu toate acceptă ori conștientizează acest lucru. 


Ce înseamnă de fapt foamea emoțională

Înseamnă că nu organismul îți dictează senzația de foame, ci mai degrabă ... sentimentele. Înseamnă că mănânci atunci când nu ai nevoie, când corpul tău nu cere acest lucru. Înseamnă că acest tip de foame poate fi periculos pentru sănătate, atât de periculos încât ar putea fi încadrat în categoria tulburărilor de alimentație.

Cum îți dai seama că mănânci emoțional

În primul rând realizezi că mănânci de fiecare dată când simți o emoție mai puternică - te desparți de iubit și îți cumperi o cutie mare cu bomboane de ciocolată. Ai un examen important și nu te poți opri din mâncat, te-ai certat cu prietena ta cea mai bună și ești atât de supărată încât ți-ai cumpărat cea mai mare cutie de înghețată pentru a te consola.

Persoanele care mănâncă emoțional o fac de cele mai multe ori fără să realizeze problema lor. Se simt bine atunci când se bucură de mâncare, gândindu-se că așa le va fi mai ușor să soluționeze problema.

Totodată, alegerile culinare pe care le fac sunt, din păcate, dintre cele mai neinspirate - mâncăruri bogate în grăsimi, în zahăr, mâncăruri care sunt adevărate bombe calorice pentru organism. Se întâmplă adesea ca aceste persoane să se ascundă de restul familiei ori prietenilor, preferând mâncatul în singurătate. Odată ce masa a luat sfârșit senzația de vinovăție apare aproape imediat, în majoritatea cazurilor.

Riscurile mâncatului emoțional

În primul rând mâncatul emoțional poate fi considerat o tulburare alimentară și este necesar să apelezi la ajutorul unui medic psihoterapeut, pentru a înțelege exact când și în ce context a apărut pentru prima oară acest comportament în cazul tău.

Apoi, mâncatul emoțional presupune un efort foarte mare de control al greutății. În cazul în care nu reușești să te abții de la acest tip de foame, șansele de a avea probleme serioase cu kilogramele în plus sunt foarte mari.

(sursa:www.divahair.ro)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Mâncăruri care alungă stresul
Miercuri, 11 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Fără gluten? Fără probleme!
Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Dieta de detoxifiere cu struguri
Pagina a fost generata in 2.9219 secunde