Sfaturi utile pentru a-ți detensiona căsnicia

193
Sfaturi utile pentru a-ți detensiona căsnicia - casnicietensionata-1360773354.jpg
Chiar și în sânul celor mai bine sudate cupluri apar fricțiuni și învinuiri reciproce pe măsură ce trec anii. Poți folosi acest plan pentru a elimina obiceiurile care îți deteriorează căsnicia. Iată ce ar trebui să faci pentru a elimină unele dintre lucrurile generatoare de tensiune:

Schimbați sarcinile din gospodărie

Uneori, soției îi vine să se urce pe pereți când se uită în chiuvetă și vede că are de spălat toate acele vase din ea. Însă, probabil, aceleași sentimente le trăiește și soțul de fiecare dată când trebuie să plimbe câinele familiei. Așa că ce-ar fi ca pentru o zi să faceți schimb de sarcini?

Faceți-vă planuri de weekend în avans

Planificarea te ajută ca lista de sar-cini să nu-ți răpească tot weekend-ul. Uite cum poate arăta o astfel de planificare: scrie tot ce trebuie făcut. Decide ce puteți face împreună și ce poți face singur/ă și setează un dead-line, astfel încât să știi când începe distracția. Apoi aranjează o ieșire în doi în oraș. Așa veți scăpa de rutină, vă veți simți plini de viață când veți experimenta lucruri noi.

Începeți de dimineață

Trezește-te mai devreme cu 30 de minute decât de obicei și, înainte ca măcar să te gândești la verificarea mail-ului concentrează-te pe persoana de lângă tine. Dacă faceți și amor este excelent. Dacă nu, măcar beți-vă cafeaua împreună. Toate cuplurile au nevoie de câteva momente în care să se gândească doar la ele.

Deconectați-vă

Nimeni nu neagă faptul că te distrezi uitându-te la filmulețul amuzant pe care colegul de la birou ți l-a trimis. Însă nu poți fi și conectat la partener și să privești astfel de filmulețe în același timp (decât dacă le urmăriți și vă distrați împreună). Sunt atât de multe de făcut în ziua de azi încât parteneri se pot ignora, de multe ori fără intenție. Mai bine renunțați la PC, laptop și smartphone-uri și ascultați-vă unul pe celălalt.

Renunțați pentru totdeauna la resentimente

Dacă este ceva care să blocheze "arterele" unui cuplu, de altfel fericit, acela este resentimentul. Și aici nu vorbim de lucruri mărunte, ci de dezamăgiri mari sau de conflicte nerezolvate. Adesea, aceste incidente reprezintă valori importante precum încredere, siguranță, muncă de echipă etc.

Mergi la întâlnire…și lasă-l/o fără cuvinte

Iată motivul pentru care întâlnirile în oraș sunt esențiale: îți reamintește motivul pentru care persoana de care ești îndrăgostit/ă merită iubită. În timp ce sunteți în oraș practicați ascultarea activă. Sorbiți fiecare dintre cuvintele spuse de partener/ă. Cuplurile sunt mult mai fericite și apropiate atunci când partenerii se ascultă reciproc. (sursa:www.sfatulparintilor.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Februarie 2013
Stire din Diverse : Cum să ai o căsnicie fericită
Miercuri, 13 Februarie 2013
Stire din Diverse : Cele mai mari mituri despre sex
Marţi, 12 Februarie 2013
Stire din Diverse : Condimentează-ți viața sexuală!
Pagina a fost generata in 0.371 secunde