Trucuri pentru îngrijirea plantelor de apartament

205
1

Articole recomandate

Fără doar și poate, frumoasele plante care-ți bucură privirea în apartament nu se vor usca dacă vei pune în mod regulat pe pământul ușor umed un amestec de zaț de cafea și zahăr pudră.

Și udarea plantelor are un mare secret: trebuie făcută la intervale regulate, dar fără a inunda ghivecele. Cel mai bine este să verifici înainte dacă pământul este umed. Deci treci la udat doar când pământul este uscat.

Pământul de la suprafața plantelor are tendința de a se tasa și astfel sufocă rădăcinile. Folosește o lopățică și afânează regulat suprafața acestuia.

Sunt plante care nu suportă apa calcaroasă de la robinet. Folosește în aceste situații apă minerală plată sau demineralizată.

Protejează-le de insecte. Pentru alungarea puricilor, pune în ghiveci bețe de chibrituri cu capătul roșu în pământ, căci sulful îi va înlătura. Păianjenii roșii pot fi înlăturați badijonând frunzele plantelor cu un preparat compus din tutunul a șase țigări înmuiat într-un litru de apă în care ai adăugat un degetar de alcool alb. 

Comentează știrea

Vasilica
13 septembrie 2013
Am incercat

Am incercat cum ziceti dvs. cu zat de cafea si mi-au aparut niste viermi mici alibi, cat varful de ac. A trebuit sa arunc tot pamantul din ghiveci si sa pun altul nou cumparat de la florarie.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 August 2013
Stire din Diverse : Florile lunii septembrie
Miercuri, 08 Mai 2013
Stire din Diverse : Ce lucrări  se fac în luna mai
Pagina a fost generata in 1.7384 secunde