Vacanța în Delta Dunării, o gură de oxigen

120
Vacanța în Delta Dunării, o gură de oxigen - vacantaideala-1368202542.jpg
Sălbatica și unica Deltă va rămâne un loc prețios mai ales pentru cei care au pășit pe acest tărâm de vis și și-au încărcat bateriile direct din natură.

Vacanța în deltă e ca o poveste care merită împărtășită pentru că te face să te simți special și către care vei dori să te reîntorci de fiecare dată, cu drag.

Un ținut exotic, cu peste 1000 de specii de plante și mai mult de 300 de specii de păsări care trăiesc în colonii gălăgioase, delta este în primul rând un loc de relaxare și cunoaștere a frumuseții vieții care se desfășoară înaintea călătorului ajuns aici.

Printre toate aceste frumuseți și-au făcut loc și așezările umane, cu oameni care trăiesc după aceleași obiceiuri de secole întregi, iar cei mai avuți au construit chiar locuri de vacanță, în care astăzi ajung sute de turiști. Cele mai interesante astfel de locații rămân hotelurile plutitoare din zona Sfântu Gheorghe, care organizează și excursii .

Cum arată un week-end pe hotelul plutitor

Trei zile de desfătare în Deltă pot fi savurate de fiecare turist în parte, și asta pentru că o astfel de excursie îmbină plimbarea în mijlocul naturii cu serviciile de patru stele. Așadar, iată una dintre opțiunile de vacanță care încep din Sfântu Gheorghe.

Ziua 1 - După cazarea invitaților la bordul hotelului plutitor se va pleca din Tulcea pe canalul Sulina urmând traseul Partizani, Maliuc, Crișan. De la Crișan pontonul va intra pe Dunărea Veche până în apropierea satului Mila 23. Drumul va dura aproximativ 5 ore iar prânzul se va servi în timpul mersului. După stabilirea locului de înnoptare, opțional se poate face o plimbare cu bărcile la vâsle. Se va înnopta pe canalul Eracle, aproape de lacul Trei Iezere.

Ziua 2 - După servirea micului dejun la bordul hotelului plutitor se va vizita Lacul Trei Iezere sau opțional o interesantă mănăstire, amplasată în mijlocul Deltei Dunării, la Stipoc. După prânz se va pleca mai departe pe canalul Sontea, se va vizita satul de pescari lipoveni Mila 23 și mai departe până în preajma Lacului Furtuna. Aici se va acosta într-un loc unde să se poată coborî pe un grind mai înalt. Se poate face un concurs de pescuit la biban și cei care nu sunt interesați de pescuit pot face o plimbare cu șalupa de agrement pentru a vedea zona Olguța, Războința și Văcaru. Seara se face foc de tabără la mal cu barbeque. Pentru înnoptare, hotelul plutitor va ancora în preajma lacului Furtuna.

Ziua 3 - După micul dejun hotelul plutitor va mai face o oprire în zonă pentru a se vedea păsările din Lacul Furtuna, după care se va pleca la Tulcea pe traseul Sontea, Băclănești, Gârla Sontea, lacul Nebunu, Sireasa, Canal 35 unde se va ajunge în jurul orei 16:00.

Serviciile incluse în această călătorie nu lasă să se simtă diferența dintre acest loc și un hotel obișnuit, pe care îl găsim în altă parte.

(sursa:www.indeltadunarii.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.21 secunde