Mergi în concediu și cei de la aeroport ți-au pierdut bagajele? Iată ce trebuie să faci

165
Mergi în concediu și cei de la aeroport ți-au pierdut bagajele? Iată ce trebuie să faci - bagajvacanta-1368202691.jpg
Zeci de mii de oameni zboară zilnic către destinații de pe întreg Globul, iar în nodurile aeriene avioanele decolează și aterizează la intervale de numai câteva secunde. Prin urmare, riscul ca bagajul de cală să vă fie rătăcit, deteriorat sau chiar pierdut este foarte mare. Ce poți face, atunci, în cazul în care bagajele tale sunt pierdute sau deteriorate?

Dacă te trezești la destinație că bagajul înregistrat la check-in nu ajunge sau apare pe bandă rupt ori spart, încearcă să-ți păstrezi calmul, pentru că ai niște drepturi și poți primi o despăgubire de până la 1.220 de euro.

În prima situație, aceea în care bagajul nu apare, există două posibilități: fie s-a rătăcit și compania aeriană ți-l va livra sau te va chema să-l recuperezi după câteva ore sau zile, fie s-a pierdut. Esențial este să faci imediat o sesizare la biroul de "Bagaje pierdute/găsite" (Lost& Found) din aeroport, în care să descrii cu lux de amănunte cum arăta geamantanul și ce conținea (mai ales dacă aveai în el obiecte sau haine valoroase). Apoi, contactează și compania aeriană, chiar dacă cererea efectivă de rambur-sare o trimiți ulterior.

În funcție de politica fiecărei companii aeriene, dar și de valoarea declarată a bagajului, conform reglementărilor europene, despăgubirea poate ajunge la 1.220 de euro.

Și în cazul bagajelor deteriorate sau rătăcite ai dreptul la compensații bănești. În eventualitatea unei astfel de situații, pentru a obține banii, trebuie să trimiți o solicitare companiei aeriene în termen de 7 zile, în cazul deteriorării, sau de 21 de zile, în cazul în care bagajul ajunge cu întârziere.

Acte necesare pentru dosarul de despăgubire:

- Copie după reclamația făcută în aeroport

- Copie după pașaport sau carte de identitate

- Cerere de despăgubire scrisă

- Informațiile dumneavoastră bancare (cod IBAN, SWIFT, nu-mele și adresa băncii, etc.)

- Adresa de e-mail

- Număr telefon.

(sursa:www.perfect-tour.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4682 secunde