Vrei să fii fericit? Iată câteva secrete

235
Vrei să fii fericit? Iată câteva secrete - coupleoncouchtalking-1359756437.jpg
Uneori, fericirea bate la ușă. Dar, de cele mai multe ori, noi suntem cei care trebuie să pornim în căutarea ei. Cu atitudinea potrivită, oricine poate atinge acest sentiment.


Unii oameni au convingerea că fericirea este rezultatul unor circumstanțe favorabile, a unor evenimente și întâmplări asupra cărora nu au niciun control. Alții cred că sunt la mâna destinului. În fine, mai sunt unii care nu lasă destinul să le călăuzească soarta și pornesc în căutarea fericirii având convingerea că acest sentiment ține doar de atitudinea și de acțiunile lor. Iată însă care sunt secretele oamenilor fericiți:

1. Își construiesc relații sociale. Oamenii fericiți au o relație apropiată cu familia, sunt prieteni cu vecinii și cu colegii de serviciu și se implică în acțiunile comunității din care fac parte. Aceste interacțiuni sociale îi feresc de depresie și îi ajută să-și mențină tonusul psihic.

2. Sunt recunoscători pentru lucrurile bune din viața lor. Mulți oameni au tendința de a se concentra prea mult asupra aspectelor negative ale vieții lor, în detrimentul celor care le aduc mulțumire. Pentru a atinge fericirea, ar trebui să ne amintim cât mai des lucrurile care ne fac să zâmbim și ne aduc bună dispoziție.

3. Își stabilesc o direcție în viață. Aceasta este una dintre cele mai importante strategii care face posibilă atingerea fericirii. Fixarea unor țeluri ne creează sentimentul că avem pentru ce lupta în viață. Contează mult mai mult sentimentul de fericire pe care îl dobândim ori de câte ori depășim un obstacol în calea noastră.

4. Au o atitudine optimistă. Oamenii fericiți își concentrează timpul și energia asupra lucrurilor pe care le pot controla. Ei au puterea de a merge mai departe atunci când simt că o strategie nu funcționează. Apoi, persoanele optimiste sunt conștiente că, indiferent ce li se întâmplă, viața merge mai departe. Oamenii fericiți nu rămân blocați pe o problemă pentru că știu că viața are suișuri și coborâșuri.

5. Fac acte de caritate. Faptele bune ridică moralul și cresc stima de sine. Sprijinul oferit celor din jur nu trebuie să fie neapărat material. La fel de bine, gesturile și faptele care vin în ajutorul celorlalți ne pot ajuta să ne simțim bine în propria piele și să dobândim fericirea spre care tindem. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Diverse : Plictiseala dăunează grav sănătății
Joi, 31 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Mituri despre sex
Pagina a fost generata in 0.6029 secunde