Pleci la drum lung cu cei mici în mașină? Iată cum poți avea o călătorie plăcută

243
Pleci la drum lung cu cei mici în mașină? Iată cum poți avea o călătorie plăcută - masinacopii-1359556620.jpg
Când ai copii în mașină, trebuie să călătorești în stilul lor, să le accepți nevoile, să vă jucați și să vă distrați împreună, dar în funcție de vârsta lor.


Spre munte, spre bunici sau spre pârtiile de schi, orice drum lung cu unul sau mai mulți copii mici în mașină înseamnă eforturi deose-bite pentru ca ei să nu se plic-tisească. Secretul unui drum plăcut stă în modul în care îl planifici. Chiar dacă este lung și obositor, nu trebuie să îți pierzi răbdarea.

Pregătește totul din timp, astfel încât plecarea la drum să fie cât se poate de calmă și organizată. Asta va da tonul întregii călătorii.

Călătoriți când dorm copiii. Îm-brăcați în pijamale, cu păturica sau jucăria preferată, ei se vor simți foarte confortabil. Plecați seara, opriți pentru a lua cina și apoi cei mici se pregătesc de culcare. Întune-ricul și sunetul ritmic al motorului mașinii îi adoarme pe copii.

Planifică o oprire de 20 de minute la fiecare două-trei ore. Copiii sunt foarte temperamentali, iar atunci când drumul e lung, au tendința de a se plictisi rapid. Dacă opririle sunt programate, nimeni nu va fi frustrat.

Dacă drumul durează mai mult de opt ore, caută câteva locuri interesante și opriți acolo. Poate fi vorba despre un obiectiv turistic sau doar un parc în care să faceți un picnic și să alerge copiii în voie.

Distrați-vă cu cei mici. Dacă ei sunt în mașină, puteți să uitați de conversațiile și muzica pentru adulți. Jucați jocuri potrivite vârstei lor, cântați, iar drumul va părea cu siguranță mai scurt.

Luați apă și mâncare de acasă. Cei mici simt nevoia de a mânca mult mai des decât adulții și nu are rost să opriți de fiecare dată sau să cheltuiți inutil, având în vedere prețurile mari din benzinării.

Geanta cu activități este absolut necesară. Ea trebuie să conțină creioane colorate, cărți, binoclu și orice altă jucărie ar putea fi folosită pentru activități distractive în mașină. Scoate câte ceva, de fiecare dată când apare plictiseala și agitația.

Puteți lua dvd-uri cu desene animate, povești audio sau muzică, pentru a face atmosfera mai distractivă. De asemenea, este important să aveți la îndemână și haine de schimb, o pungă în care să adunați gunoiul, dar și o trusă de prim-ajutor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 31 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Mituri despre sex
Pagina a fost generata in 0.3314 secunde