Apariția cheliei la bărbați, semn de virilitate

720
Apariția cheliei la bărbați, semn de virilitate - chelie-1359376183.jpg
Testosteronul mărește libidoul, dar cu prețul căderii părului. Cel puțin așa spun poveștile. Adevărul este, însă, un pic mai complex. Gândiți-vă la Bruce Willis, la Andre Agassi sau la Michael Jordan. Sunt deja trei bărbați faimoși cu o grămadă de admiratoare. Și cu încă ceva în comun: chelia. Este adevărat că pierderea părului depinde de testosteron. În 1960, un doctor de la Yale, numit James B. Hamilton, a studiat 21 de băieți care trebuiau castrați. Șocant, într-adevăr, dar așa se proceda atunci cu băieții care erau diagnosticați cu probleme comportamentale sau mentale.


Doctorul i-a studiat pe o perioadă mai lungă de timp, pe unii dintre ei chiar și 18 ani, și a aflat că, pe măsură ce îmbătrâneau, nu cheleau. Dar bărbații de aceeași vârstă, care nu fuseseră castrați, deci care încă produceau testosteron, aveau părul mai rar, conform studiului citat de BBC.

Descoperirile lui Hamilton sugerau că nivelele crescute de testosteron pot conduce la chelire. De fapt, nivelul este irelevant, dacă există ceva hormoni prezenți. Bărbații castrați, care nu au aproape deloc testosteron, își pot păstra părul, dar cei cu un nivel scăzut de testosteron încă pot cheli.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5197 secunde