Vrei să îți cumperi mașină direct din Germania? Iată ce trebuie să faci și cât te costă

165420
19
Vrei să îți cumperi mașină direct din Germania? Iată ce trebuie să faci și cât te costă - fondmasinagermania-1379609753.jpg

Articole recomandate

Cele mai multe autoturisme se-cond-hand vândute în România provin din Germania. Sunt mulți care preferă să bată 2.000 de km pentru a-și alege singuri mașina visurilor, în timp ce alții fac din asta o adevărată afacere, de știut fiind că în Germania autoturismele sunt mult mai ieftine. De asemenea, pe lângă preț, mașinile de acolo sunt foarte bine întreținute, seriozitatea tipic nemțească regăsindu-se și în calitatea autoturismelor SH. Majori-tatea sunt conduse, în proporție de 80%, doar pe autostradă, iar reviziile sunt făcute obligatoriu în reprezentanțele auto. Totodată, puteți fi convinși că vânzătorii nemți nu vor încerca să vă tragă țeapă, fiind cinstiți, atât cu dvs cât și cu marfa lor încă de la început. 

În continuare, site-ul sparts.ro vine cu o serie de sfaturi pentru cei care doresc să își cumpere o mașină direct de la nemți.

Există trei căi de achiziționare a unei mașini second-hand: autohaus, vânzător privat și achiziție online.

În cele mai multe cazuri, autohaus-urile sunt cele mai căutate variante, dar și cele mai de încredere. De reținut: o mașină cumpărată de la Autohaus primește garanție! O mașină cumpărată de la privat poate fi mai ieftină însă există riscul ca mașina să aibă probleme grave care nu se pot constata imediat. De regulă particularii aleg să își vândă mașinile tot prin Autohaus-uri.

Motorizarea - Ce trebuie să știm despre motor

Unul din cei mai importanți factori în alegerea unei mașini second-hand este motorizarea. Majoritatea mașinilor de acest gen care se comercializează în Germania sunt cu motoare Diesel și nu degeaba ci pentru că aceasta ar fi cea mai bună variantă în cazul achiziționării unei mașini second. Totuși, un deza-vantaj îl constituie faptul că mașinile cu motorizare diesel sunt revândute după un rulaj destul de mare care variază între 150.000 și 500.000 km. Acest lucru nu ar trebui să îngri-joreze ținând cont că cei care au rulat atât de mult mașina în doar 3 sau 4 ani au făcut-o în mare parte pe autostradă fără să neglijeze inspecțiile tehnice periodice. În ceea ce privește mașinile pe benzină, este bine de știut că acestea sunt revândute la prețuri mai mici decât cele pe motorină.

Dotări recomandate:

- Tapițeria textilă

- Aer condiționat și NU climatizare automată care dacă se strică necesită o reparație costisitoare

- Cutia de viteze manuală recomandată pentru deplasări cu precădere în afara orașului

- Cutia Hidramată (automată) recomandată pentru deplasări în oraș

Inspecția mașinii

Prima impresie este desigur extrem de importantă și țineți minte că de regulă vânzătorii serioși își vor prezenta "marfa" într-o manieră impecabilă. Primul impact vizual este desigur cu exteriorul mașinii. Nu vă alarmați dacă veți observa mici imperfecțiuni precum zgârieturi superficiale sau îndoituri, întrucât acestea ar putea însemna că ma-șina nu a suferit intervenții majore de structură.

Un alt detaliu extrem de important la inspecția mașinii este verificarea seriilor. Fie că este vorba despre seriile pieselor de la motor, fie că este vorba despre seriile geamurilor, a parbrizurilor și a farurilor, acestea trebuie atent analizate.

Solicitați ca mașina să fie ridicată pe o platformă pentru a putea verifica și partea "care nu se vede". Aceasta va fi o bună ocazie să aruncați o privire asupra plăcuțelor de frână, a jantelor, a suspensiilor, iar dacă veți găsi prea multe imperfecțiuni puteți cere remedierea lor sau, după caz, un alt discount. De obicei, dealerii serioși nu vând mașini cu probleme foarte mari.

Puteți cere să scoateți mașina la un test drive, motiv în plus de a vă asigura că totul este așa cum vă doriți. Ambreiajul și frânele sunt esențial de verificat în timpul test drive-ului.

Cum alegeți cea mai bună ofertă

Site-urile dedicate vânzărilor de mașini sunt accesibile oricui așa că asigurați-vă că înainte de a pleca la drum ați analizat suficiente oferte cât să știți la ce să vă așteptați.

Există totuși unele detalii care nu trebuie scăpate din vedere:

- feriți-vă de prețurile extrem de mici

- asigurați-vă că ați ales un vânzător/dealer cu vechime în branșă

- feriți-vă de vânzătorii care sunt cam zgârciți cu datele de contact.

După ce ați urmat toți acești pași, asigurați-vă că ofertele pe care

le-ați selectat mai sunt valabile și, dacă v-ați hotărât la o mașină anume, faceți o rezervare. Unii dealeri nu vor accepta rezervări pentru mai mult de o zi, alții nu vor accepta deloc rezervări, în timp ce alții vor cere un avans pe care nu este recomandat să îl dați.

În multe orașe din Germania, de regulă la periferiile acestora, veți găsi un număr impresionant de autohausuri cu oferte din cele mai variate. Cele mai bogate orașe în autohaus-uri de calitate sunt: Köln, Dusseldorf, Dortmund, Bochum, Duisburg sau Essen.

Costurile aducerii unei mașini din Germania

Cea mai atractivă locație pentru achiziția unei mașini second hand din străinătate este orașul Nurenberg, dar zonele cele mai ieftine sunt înspre nord. Făcând un calcul rapid remarcăm că aducerea unei mașini din Germania nu ar trebui să vă coste mai mult de 600 de euro. Aici includem asigurarea, plăcuțele de înmatriculare, rovignetele până în România, plus carburantul.

Acte necesare

Pentru a înmatricula autovehiculul în Germania în vederea transferului (numere temporare) aveți nevoie de următoarele documente:

- Carte de identitate sau pașaport,

- Asigurare - carte verde - pentru număr de tranzit (Zollkennzeichen) - adică numărul temporar cu care pleacă o mașină din Germania, iar aici sunt două posibilități: număr de tranzit roșu cu valabilitate de 15, 30, sau 90 de zile; un număr de tranzit galben valabil 5 zile (se recomandă cel de 15 zile pentru că vă oferă mai mult timp să ajungeți acasă)

- Carnetul de conducător auto (cel de plastic)

După ce ați bătut palma, urmează actele:

- Cartea de identitate a autovehiculului (Fahrzeugbrief sau Zulassungsbescheinigung Teil I)

- Talonul (Fahrzeugschein sau Zulassungsbescheinigung Teil I)

- Contract de vânzare-cumpărare (este tip)

- Verificarea tehnică valabilă (TUV)

- Cartea dvs. de identitate

- Cartea de identitate a vânzătorului (Personalaussweis).

Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
noni
20 septembrie 2013
genial reportajul

De ani de zile, astept sa sparga cineva misterul samsarilor. Eram curios cum si unde gasesc ei masinile , cum le iau, cum le aduc. Felicitari si multumesc.

dan
20 septembrie 2013
wtf

de ce bre, matale n-ai google? sau te dai pe internet doar in paginile cugetului liber?

Răspuns la: genial reportajul
Adăugat de : noni, 20 septembrie 2013
De ani de zile, astept sa sparga cineva misterul samsarilor. Eram curios cum si unde gasesc ei masinile , cum le iau, cum le aduc. Felicitari si...
Samsari
20 septembrie 2013
Atentie Mare

Misterul samsarilor nu este nici pe de parte ce se spune mai sus. In Germania in general masinile SH sunt mai scumpe decat la noi, plus aducerea... Si totusi samsarii le dau mai ieftin, de ce? F. Simplu, 90% din masinile lor sunt masini ori cumparate lovite si reparate aici unde este mult mai ieftin, ori f. rulate si kilometri "ajustati" o data ce intra in tara! Marea problema este ca multe din cele lovite au probleme structurale si in Germania nu ar mai avea voie sa fie reparate dar la noi...

Răspuns la: genial reportajul
Adăugat de : noni, 20 septembrie 2013
De ani de zile, astept sa sparga cineva misterul samsarilor. Eram curios cum si unde gasesc ei masinile , cum le iau, cum le aduc. Felicitari si...
zorro
20 septembrie 2013
multe povesti

nu stiu ce tot filozofam pe aici,intri pe www.mobile.de si te uiti care e pretul mediu la masina oferita de samsar daca masina oferita de el are un pret mai mic decat pretul mediu din germania este evident ca aproape 90 la suta e teapa,ma rog exista si o posibilitate de 10 la suta sa nu fie teapa ,sa zicem daca a cumparat la o licitatie ,etc.,dar asta nu poti tu sa dai seama numai daca inainte de cumparare o duci la un service ,lucru cu care smecherul care vinde nu va fi de acord probabil,deci cel mai ok este daca cauti pe unu care stie bine germana si cauti tu masina pe net si te duci tu in germania si iti cumperi o masina, restul povesti

Răspuns la: Atentie Mare
Adăugat de : Samsari, 20 septembrie 2013
Misterul samsarilor nu este nici pe de parte ce se spune mai sus. In Germania in general masinile SH sunt mai scumpe decat la noi, plus aducerea...
noni
20 septembrie 2013
am si eu...

Am google, dar informatiile pe care le caut, nu s-au regasit concentrate ca in acest reportaj. Ce am gasit eu, am interpretat in felul meu...ca sa sap mai adanc, pierd mult timp si nu a fost cazul sa insist...

Răspuns la: wtf
Adăugat de : dan, 20 septembrie 2013
de ce bre, matale n-ai google? sau te dai pe internet doar in paginile cugetului liber?
gigi
20 septembrie 2013
becali

dar cu inscrierea in ro.nu scrieti nimic?cit costa?

Karol
20 septembrie 2013
samsari

pana sa apara netul sau mobile.de , gaseai in Germania supermasini ieftine vandute de martalogi prin anunturi la ziar , acum te uiti pe net , te duci la locatia respectiva ( Autohaus ) si vanzatorul e turc sau arab , el castiga de regula cel mai mult la respectiva masina , cel care o aduce in RO se chinuie sa ia si el cateva sute de euro la ea sau sa o inscrie pa Bulgaria .

eu
25 septembrie 2013
bine de stiut

eu cred ca e bine venit articolul. nu ca nu am fi prosti dar unele chestii cum ar fi din ce orase sa cumperi, ce acte, costurile de aducere in tara a masinii eu unul nu le stiam. in plus este bine sa stii ce ai de facut pas cu pas, si da era bine sa stim cam cat costa si inscrierea.

cristian
16 octombrie 2013
masini direct din germania

nu e chiar asa de simplu cum spun ei , mai ales ca numerele de 5 zile nu mai sunt valabile (stiti voi unde!) ca sa nu scriu aici - mai multe informatii direct de la sursa... cetatean cu domiciliul in Dortmund, astept mesaje

Dorel
27 octombrie 2013
IN UNGARIA

NU SINT POLITIA ITI POATE IMOBILIZA MASINA DACA AI NUMERELE CU VALABILITATE DE 5 ZILE. DAR CEL MAI BINE GOOGLE IT

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Skoda prezintă noua Octavia Greenline
Marţi, 10 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cea mai sigură mașină din lume
Marţi, 10 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Care va fi Mașina Anului 2014  în Europa
Pagina a fost generata in 1.8588 secunde