32 de condamnări în dosare de corupție ale DNA, pe luna ianuarie

195
32 de condamnări în dosare de corupție ale DNA, pe luna ianuarie - images-1360919304.jpg
În cursul lunii ianuarie 2013, în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive un număr total de 15 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 32 de inculpați, din care: un procuror, un conferențiar universitar, doi ofițeri de poliție, un comandant al unei unități militare, un șef ISCIR, un primar de comună, un secretar de primărie, un președinte de club de fotbal și un antrenor de fotbal, un vicepreședinte de asociație, conducerea unor instituții de presă locală, etc. la pedepse cuprinse între cinci ani închisoare și 15.000 lei amendă penală (pentru o persoană juridică). 


Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă. 
În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6975 secunde