92 de firme constănțene își pierd calitatea de microîntreprindere debutantă

220
92 de firme constănțene își pierd calitatea de microîntreprindere debutantă - 92defirme-1418748677.jpg

Articole de la același autor

La data de 31 decembrie 2014, un număr de 3.224 de societăți, din care 92 din județul Constanța, își pierd calitatea de microîntreprindere aparținând întreprinzătorului debutant, ca urmare a împlinirii termenului de 3 ani de la data înființării acestora, a anunțat Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Reprezentanții respectivelor societăți trebuie să facă demersurile necesare pentru schimbarea sintagmei SRL-D în SRL sau să opteze pentru altă formă juridică.

Potrivit articolului 6, aliniatul (1), lit. a, din OUG nr. 6/2011 pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanți în afaceri, cu modificările și completările ulterioare, calitatea de microîntreprindere aparținând întreprinzătorului debutant se pierde, prin efectul legii, "la data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc 3 ani de la data înregistrării".

Astfel, conform aceluiași articol, aliniatul (2), "în termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la pierderea calității de microîntreprindere aparținând întreprinzătorului debutant, societatea respectivă are obligația să procedeze la schimbarea denumirii potrivit prevederilor art. 36 din Legea nr. 26/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare".

Prin urmare, reprezentantul societății se va prezenta la oficiul registrului comerțului de pe lângă tribunalul unde și-a declarat sediul social, în termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la data la care se împlinesc 3 ani de la înmatricularea societății, în vederea schimbării denumirii.

Pentru mai multe informații privind documentele necesare acestei modificări, cei interesați pot accesa www.onrc.ro secțiunea mențiuni/ persoane juridice/ modificarea denumirii.

Lista societăților care își pierd calitatea de microîntreprindere SRL-D. la 31 decembrie 2014 este disponibilă la adresa http://www.onrc.ro/index.php/ro/microintreprindere-debutanta. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Curaj, fetelor, intrați în afaceri!
Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Firme constănțene de top
Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum să-ți faci rapid un PFA
Pagina a fost generata in 0.5326 secunde