A crescut interesul românilor pentru maşinile verzi

252
A crescut interesul românilor pentru maşinile verzi - interesulromanilor-1626802746.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că, în cadrul programului Rabla Plus din acest an, au fost alocate, în doar două luni, tichete în valoare egală cu cele alocate pe tot parcursul anului trecut. Ministrul a afirmat că, la nivel european, se vorbeşte tot mai mult despre reducerea gazelor cu efect de seră, a emisiilor de carbon şi a poluării din oraşe, el arătând că susţine demersurile care duc la aceste lucruri.

„Vedem ce înseamnă Rabla Plus în România, în două luni de zile am consumat tichete egale cu totalul tichetelor pe 2020. Deci lumea se schimbă în jurul nostru, oamenii conştientizează importanţa acestor măsuri, vin şi solicită aceste finanţări din partea statului pentru a trece la un alt nivel de protecţie a mediului”, a afirmat Tanczos Barna într-o conferinţă de presă.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat, în urmă cu puţin timp, că va suplimenta din nou bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus cu 40 milioane de lei. Conform datelor publicate de AFM, săptămâna trecută, în cadrul Programului Rabla Plus 2021, s-au înscris la producători/dealeri auto, 5.276 persoane fizice, până în prezent fiind achiziţionate 1.006 autovehicule noi (603 pur electrice, 401 electrice hibride şi 2 motociclete electrice). Pentru persoane juridice au fost publicate 101 dosare acceptate pentru 141 autovehicule electrice, dintre care 97 pur electrice şi 44 electrice hibride. Până în prezent au fost achiziţionate 345 autovehicule noi (201 pur electrice şi 144 electrice hibride).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7178 secunde