A fost extinsă categoria IMM-urilor care pot primi ajutoare de stat

139
A fost extinsă categoria IMM-urilor care pot primi ajutoare de stat - afostextinsacategoriaimmurilorca-1593528492.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a adoptat o a treia modificare prin care extinde domeniul de aplicare al Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Scopul principal al Cadrului temporar este de a oferi un sprijin specific întreprinderilor viabile care au intrat în dificultate financiară ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Prin modificările adoptate se permite statelor membre să acorde sprijin public tuturor microîntreprinderilor și întreprinderilor mici, chiar dacă acestea se aflau deja în dificultate financiară la 31 decembrie 2019.

Sunt exceptate de la acordarea ajutorului firmele afle în procedură de insolvență, cele care au primit ajutor pentru salvare pe care nu l-au rambursat sau fac obiectul unui plan de restructurare în conformitate cu normele privind ajutoarele de stat.

Această modificare va spori în mod efectiv posibilitățile de sprijinire a întreprinderilor nou-înființate - majoritatea acestora intrând în categoria microîntreprinderilor și a întreprinderilor mici - în special a celor inovatoare, care ar putea înregistra pierderi în faza lor de creștere, dar care sunt esențiale pentru redresarea economică a Uniunii.

Comisia reamintește că toate IMM-urile care la 31 decembrie 2019 aveau mai puțin de trei ani de existență ar putea beneficia deja de măsurile de ajutor prevăzute în cadrul temporar, cu condiția să nu facă obiectul unei proceduri de insolvență, să nu fi primit ajutor pentru salvare pe care să nu îl fi rambursat sau să nu facă obiectul unui plan de restructurare în conformitate cu normele privind ajutoarele de stat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1521 secunde