A fost publicată legea privind amnistia fiscală

172
A fost publicată legea privind amnistia fiscală - afostpublicatalegea-1438189198.jpg

Articole de la același autor

În "Monitorul Oficial al României" nr. 540 din 20 iulie 2015 a fost publicată Legea nr. 209/2015 privind anularea unor obligații fiscale. Potrivit acesteia se anulează următoarele obligații fiscale principale, precum și obligațiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă și comunicată contribuabilului, pentru perioadele fiscale de până la 1 iulie 2015 și neachitate până la data de 23.07.2015:

- urmare a reconsiderării sau reîncadrării unei activități ca activitate dependentă;

- urmare a recalificării sumelor reprezentând indemnizația primită pe perioada delegării și detașării de către angajații care și-au desfășurat activitatea pe teritoriul altei țări;

- taxa pe valoarea adăugată aferentă veniturilor realizate din drepturi de proprietate intelectuală, ca urmare a depășirii plafonului și neînregistrării ca plătitor de taxă pe valoarea adăugată. În cazul în care contribuabilul și-a exercitat dreptul de deducere în primul decont de taxă pe valoarea adăugată depus după emiterea deciziei de impunere, organul fiscal nu anulează diferențele de taxă pe valoarea adăugată, ci doar obligațiile fiscale accesorii aferente diferențelor de taxă pe valoarea adăugată.

Pentru perioadele fiscale cuprinse între 1 ianuarie 2012 și 30 iunie 2015, se anulează contribuția de asigurări sociale de sănătate, precum și obligațiile fiscale accesorii aferente acestora stabilite prin decizie de impunere emisă și comunicată contribuabilului, neachitate până la data 23.07.2015, datorată de persoanele pentru care baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate este mai mică decât salariul de bază minim brut pe țară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Iulie 2015
Stire din Economie : ANAF a blocat conturile TVR
Pagina a fost generata in 0.5716 secunde