Accesul pe la poarta nr. 1 a portului Constanța se închide pe 17 august 2017

339
Accesul pe la poarta nr. 1 a portului Constanța se închide pe 17 august 2017 - accesul-1502378084.jpg

Articole de la același autor

Pentru începerea lucrărilor de modernizare, de joi, 17 august 2017, se închide total accesul auto și pietonal pe la poarta nr. 1 a portului Constanța, a anunțat Administrația portuară.

Traficul auto va fi deviat pe la poarta 1 bis, precum și pe la toate celelalte porți de acces, iar traficul pietonal va fi permis pe la porțile 2 și 3.

La luarea acestor decizii s-a luat în calcul siguranța traficului pietonal în imediata apropiere a șantierului, precum și lipsa sistemelor de control și monitorizare a accesului în port.

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este mijlocul lunii mai 2018.

Lucrările de modernizare și sistematizare vor reconfigura zona de intrare în port, vizând fluidizarea circulației rutiere și pietonale. După implementarea proiectului se va realiza un tranzit mai rapid al zonei de acces port - oraș, care va veni în sprijinul lucrătorilor portuari. Lucrarea a fost atribuită prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, constructorul fiind SC Disan Expert SRL. Valoarea contractului atribuit este de 2.354.500,35 lei.

Modernizarea și sistematizarea accesului în port pe la poarta 1 fac parte din proiectul CIVITAS Portis, proiect european în care CN APM este partener. În cadrul acestui proiect se identifică proiecte de armonizare între Master Planul Portului Constanța și Planul de Mobilitate al municipiului Constanța, care urmăresc realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea și care să asigure o bună calitate a vieții, se arată în comunicatul dat publicității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4518 secunde