Accidente pe mări și oceane

402
Accidente pe mări și oceane - accidente-1459703172.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 2 aprilie 2016, dimineața devreme, cargoul de mărfuri generale "Arklow Willow" a intrat în coliziune cu vasul de pescuit "Agios Nektarios". Incidentul s-a petrecut în strâmtoarea dintre Kefalonia și Insulele Zakinthos, Grecia, în Marea Mediterană. Pescadorul a suferit stricăciuni în tribord și a plecat spre portul Kyllini cu mijloacele proprii. Lui "Arklow Willow" i s-a ordonat să anco-reze în radă la Kyllini pentru anchetă. Cargoul era în voiaj dinspre Itea, Grecia, spre Gibraltar.


Nava transportator auto "Makassar Highway" a intrat în coliziune cu nava de dragaj "Xiang Wang Cai 17", pe data de 1 aprilie, în strâmtoarea Taiwan, aproape de Zhangzhou, China. "Xiang Wang Cai 17", care era încărcată cu pietriș, a fost avariată. Deoarece nava a început să ia apă, s-a decis abandonarea ei, cei nouă membri ai echipajului urcându-se în barca de salvare. Pe 2 aprilie, nava mai era încă în plutire. 


Cargoul de mărfuri generale "Esperanza" s-a ciocnit cu ferry-boat-ul "Ezine", la miezul nopții de 2 spre 3 aprilie 2016, în fața Canakkale, Strâmtoarea Dardanele. Cargoul "Esperanza" plecase de la Tripoli spre portul Constanța. Se spune că mai multe autovehicule de pe ferry-boat au fost avariate în urma coliziunii. "Espe-ranza" a suferit o avarie în zona bulbului și i s-a ordonat să ancoreze la nord de Eceabat. La rândul ei, "Ezine" a suferit câteva avarii, dar a ajuns la Canakkale prin mijloace proprii. 


Vasul de pescuit chinezesc "Luwenyu5661" s-a scufundat în urma coliziunii cu o navă neidentificată, cei nouă membri ai echipajului fiind dați dispăruți. Tragedia s-a produs pe 18 martie 2016, în Marea Galbenă. Pe data de 28 martie, proprietarului navei de pescuit a cerut în instanță sechestrarea remorcherului coreean "Shin Hwa Ho", acostat în portul Ningbo, ca suspect principal în coliziune. Tribunalul a admis cererea, remorcherul putând fi eliberat contra unei garanții bancare de 18,5 milioane yuani.


Nava de pescuit "Jordan No. 5" a raportat un incendiu la bord, în timp ce se afla la 260 mile marine sud-est de Port Louis, Insulele Mauritius. Pe navă se află 16 marinari. 


O armă s-a descărcat accidental la bordul navei de patrulare "Patrullero Oceanico AB Guaiquerí PO - 11", care aparține Marinei Venezuelei. Un membru al echipajului a murit și cel puțin cinci au fost răniți. Nava este de tip corvetă, de 22.419 tdw, și e armată cu pistoale și mitraliere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Martie 2016
Stire din Economie : Accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 1.2164 secunde