Pirații folosesc arme cibernetice pentru a jefui navele

441
1
Pirații folosesc arme cibernetice pentru a jefui navele - piratii-1457976688.jpg

Articole de la același autor

O companie internațională de transport maritim containerizat a observat că, în 2015, pe parcursul a mai multor luni, pirați înarmați cu pistoale i-au abordat navele și au scotocit prin mărfurile din containere mai repede decât de obicei. În final, briganzii au părăsit navele luând cu ei mărfurile cele mai valoroase.


Pentru a lămuri misterul, compania a angajat echipa de securitate cibernetică Verizon. În urma investigațiilor, aceasta a descoperit că pirații au spart serverele companiei, reușind să-i localizeze navele și încărcătura containerelor transportate. Apoi, navele erau atacate și, în timp ce echipajele se ascundeau la loc sigur, pirații urcau la bord, localizau, după codul specific de bare, containerele care conțineau obiecte de valoare, le furau conținutul și abandonau navele, fără alte incidente.


Noua metodă de piraterie diferă de cea veche, când pirații abordau navele, luat ostateci din rândul echipajului, pe care îi eliberau în schimbul unei răscumpărări.


Informația apare într-un nou raport al echipei de securitate cibernetică Verizon, care a fost prezentat la Conferința RSA, una dintre cele mai mari conferințe de securitate a informațiilor din lume. Documentul detaliază 18 studii de caz. Verizon a descoperit că există un grup de pirați care acționează diferit, apelând la tehnologia informației. Ancheta Verizon a arătat că pirații au infestat sistemul de management informatic al respectivei companii de transport cu un software, care le permite să acceseze date, cum ar fi facturile pentru expedieri viitoare. Cu ajutorul acestor informații, hackerii știu exact unde sunt navele și ce să caute pe ele. 


Comentează știrea

eugen
8 februarie 2018
piratii

dar ce astia sint mai prostii ,metodele de lupta inpotriva lor au evoluat eii in metode de atac (jaf) de ce nu ar evolua

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Martie 2016
Stire din Economie : Tragedii și accidente navale
Luni, 07 Martie 2016
Stire din Economie : Industriile mării - pe scurt
Sâmbătă, 05 Martie 2016
Stire din Economie : Incidente pe mările și oceanele lumii
Pagina a fost generata in 0.7155 secunde